22. oktober 2021
Træner Ulf Sivertsson blev for to uger siden afskediget af KIF Koldings ledelse i et forsøg på at få økonomien til at hænge sammen. Nu tager bestyrelsen også selv konsekvensen og trækker sig.
Træner Ulf Sivertsson blev for to uger siden afskediget af KIF Koldings ledelse i et forsøg på at få økonomien til at hænge sammen. Nu tager bestyrelsen også selv konsekvensen og trækker sig.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sårbar håndboldgigant kæmper igen for livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sårbar håndboldgigant kæmper igen for livet

KIF Kolding kan blive tophåndboldens første offer for coronakrisen. Klubbens fundament er skrøbeligt efter mange år med økonomiske problemer.

Sport - 13. maj 2020 kl. 20:00
Af Ritzau

"Ulven kommer", er der gennem årene ofte blevet råbt i Kolding, når byens håndboldstorklub, KIF, igen var sendt til tælling i et økonomisk morads.

Men ulven dukkede aldrig op, selv ikke når det så allermest sort ud, og nekrologerne om den 14-foldige mesterklub lå klar til at blive trykt.

arrow Læs også: Nordsjælland: Vi håber Kolding klarer den

Spørgsmålet er dog, om KIF Kolding nu har brugt sin sidste livline, efter at bestyrelsen tirsdag aften meddelte sin afgang.

Ledelsen har opgivet at få kassen til at stemme i en krisetid, og coronavirus kan ende med at tage livet af en klub, der kæmper med underliggende sygdomme og et svækket immunforsvar.

- Når der kommer en krise som coronakrisen, så er det de i forvejen hårdt pressede klubber, der har større tendens til at ryge helt ud på kanten, siger analysechef Rasmus Klarskov Storm fra Idrættens Analyseinstitut.

- Det er ofte de klubber, der som de første må trække stikket. Det er formentlig det, der kommer til at ske.

- Kombinationen af en sårbar økonomi, dårlige sportslige resultater og en coronakrise oveni er selvfølgelig bekymrende, og det er sandsynligt, at klubben går i opløsning, siger Rasmus Klarskov Storm.

En af hovedårsagerne til bestyrelsens afgang er kuldsejlede lønforhandlinger med spillertruppen.

Spillerne er villige til at gå ned i løn, men slet ikke så meget, som klubben mener er nødvendigt for at stå imod en forventet nedgang i sponsorindtægter.

- Derfor må vi blot konstatere, at det ikke er muligt at nå til enighed omkring Covid-19-konsekvenserne for den kommende ligasæson, lyder det i en pressemeddelelse fra afgående bestyrelsesformand Brian Stein.

Ifølge spillernes fagforening, Håndbold Spiller Foreningen, foreslog klubben, at spillerne skulle give afkald på 40 procent af lønnen.

Fagforeningen anklager klubledelsen for at bruge coronakrisen til at dække over en i forvejen ramponeret økonomi.

- Man prøver at finde alle mulige andre forklaringer, end det der er den grundlæggende årsag til KIF's problemer, nemlig dårlig ledelse, siger han.

Med andre ord: I spillerforeningens øjne overdriver KIF-ledelsen coronakrisens økonomiske konsekvenser for at tvinge en markant lønnedgang igennem.

Det skortede heller ikke på dystre spådomme fra klubber og Divisionsforeningen, da håndboldsæsonen blev afbrudt midt i marts.

Men her to måneder senere tyder det på, at den frygtede bølge af konkurser udebliver, og de fleste klubber slipper med økonomiske skrammer.

- Jeg har både tro på og håb om, at det ikke bliver så slemt, som vi troede, siger Carsten Thygesen, der er bestyrelsesformand hos KIF's ligakonkurrent Skjern Håndbold.

Erhvervspakken og lønkompensationen har opvejet en pæn del af de manglende indtægter fra de aflyste kampe i foråret.

Og trods en usikker fremtid for erhvervslivet har Thygesen oplevet stor interesse fra sponsorerne. Han mener, at de to måneder uden sportsaktiviteter har åbnet øjnene for sportens værdi overalt i landet.

- Jeg er ret sikker på, at erhvervslivet i Ringkøbing-Skjern Kommune ikke er anderledes, end det er på Fyn eller i Nordjylland.

- Når man kommer rundt og får talt med sponsorerne, så vil man opleve en større optimisme, end man havde frygtet, siger Carsten Thygesen.

Den optimisme er der i høj grad brug for i Kolding, hvor KIF lige nu reelt er uden ledelse.

Administrationen er hjemsendt på lønkompensation, og bestyrelsen fratræder formelt på en ekstraordinær generalforsamling om to uger.

- Skulle der være andre, som mener, de kan løfte denne opgave, er de hjertelig velkommen til at kontakte os, siger afgående formand Brian Stein.

arrow Skjern-boss: Coronakrisen har øget håndboldens værdi
13. maj 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 17:32
arrow Idrætsanalytiker: KIF Kolding-opløsning er sandsynlig
13. maj 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:04
arrow Spillerforening revser afgående KIF-formand
12. maj 2020 kl. 21:58 Opdateret: kl. 22:00
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?