5. juni 2020
Yuri Ganus forsøger at rydde op i Ruslands antidopingagentur, men det er ikke sikkert, at det er lykkedes i tilstrækkelig grad endnu.
Yuri Ganus forsøger at rydde op i Ruslands antidopingagentur, men det er ikke sikkert, at det er lykkedes i tilstrækkelig grad endnu.
Foto: Irek Dorozanski/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rusland kan blive OL-udelukket mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rusland kan blive OL-udelukket mandag

Sportsrusland holder vejret, når Wada mandag tager stilling til, om landet skal udelukkes fra OL.

Sport - 09. december 2019 kl. 06:16
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag er en potentiel skæbnedag for russisk sport. Her kan du blive klogere på hvorfor:

* En ekspertkomité under Det Internationale Antidopingagentur (Wada) er kommet med en lang række anbefalinger til måder, hvor på man kan straffe Rusland for dopingfusk. Det anbefales blandt andet, at Rusland som nation udelukkes fra alle større sportsbegivenheder i fire år herunder OL i 2020 og vinter-OL i 2022.

arrow Læs også: Putin: Wadas udelukkelse af Rusland er politisk motiveret

* Det anbefales også, at Rusland fratages værtskabet for alle de sportevents, landet skal afvikle i løbet af de næste fire år - medmindre det af praktiske eller juridiske årsager er umuligt at flytte værtskabet til et andet land. I udelukkelsesperioden må Rusland heller ikke byde på værtskaber for kommende sportskonkurrencer.

* Anbefalingerne sker, på baggrund af at Rusland i en årrække har set stort på antidopingreglerne og har manipuleret med udleverede antidopingdata, inden dataene blev overdraget til Wada.

* På et møde mandag i Lausanne skal Wada beslutte, om ekspertkomitéens anbefalinger skal følges.

* Chefen for Ruslands Antidopingagentur, Yuri Ganus, erkender, at Rusland har begået antidopingovertrædelser og har manipuleret med udleverede data. Han forventer derfor, at Wada vil følge ekspertkomitéens anbefalinger og udelukke Rusland i fire år.

* Ekspertkomitéen vil komme rene atleter til undsætning. Russiske atleter, der kan bevise, at de ikke har været en del af dopingprogrammet, må deltage i store idrætsevents. Men de skal konkurrere under neutralt flag - ikke det russiske flag.

* Rusland har mulighed for at anke mandagens Wada-afgørelse til Den Internationale Sportsdomstol (CAS). Udelukkes Rusland, men afgørelsen ankes, vil russerne muligvis kunne deltage i sportsbegivenheder, indtil CAS fælder dom i sagen.

Kilde: Danmarks Idrætsforbund, Wada og AFP.

arrow Russisk Formel 1-arrangør forventer at bevare grandprix
09. december 2019 kl. 20:35 Opdateret: kl. 20:36
arrow OVERBLIK: Dopingskandalen i Rusland
09. december 2019 kl. 17:32 Opdateret: kl. 17:34
arrow Anti Doping Danmark: Nonsens hvis russere kan spille VM
09. december 2019 kl. 15:53 Opdateret: kl. 15:54
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?