22. juni 2021
Bo Svensson og Mainz møder søndag Eintracht Frankfurt på udebane. Den danske cheftræner fik sin debut tilbage i januar mod netop Frankfurt, hvor det endte med et nederlag på 0-2. Nederlaget betød, at Mainz dumpede ned på sidstepladsen, men siden hen er holdet rykket op på 12.-pladsen. (Arkivfoto).
Bo Svensson og Mainz møder søndag Eintracht Frankfurt på udebane. Den danske cheftræner fik sin debut tilbage i januar mod netop Frankfurt, hvor det endte med et nederlag på 0-2. Nederlaget betød, at Mainz dumpede ned på sidstepladsen, men siden hen er holdet rykket op på 12.-pladsen. (Arkivfoto).
Foto: Tom Weller/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Redningen lurer efter Svenssons succesridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Redningen lurer efter Svenssons succesridt

Søndag kan Mainz sikre sig endnu en sæson i Bundesligaen, når Bo Svensson og Mainz møder Eintracht Frankfurt på udebane. I januar lå Mainz til nedrykning.

Sport - 07. maj 2021 kl. 20:00
Af Ritzau

Mainz lignede en sikker nedrykker i begyndelsen af året, men nu er holdet blandt de mest formstærke i Bundesligaen.

Bag forvandlingen står klubbens danske cheftræner, Bo Svensson, der blev ansat i januar.

Efter et nederlag i debuten og et kort tilløb er det gået fremad lige siden. Antallet af point er på fire måneder vokset fra 6 til 35 og en placering midt i tabellen.

Søndag kan Mainz potentielt sikre sig overlevelsen, når holdet på udebane møder Eintracht Frankfurt i tredjesidste spillerunde.

- Det er gået rigtig godt, og jeg indrømmer gerne, at det har været lidt over mine egne forventninger, siger Bo Svensson.

- Stemningen var trykket, da jeg ankom, og der var lidt en følelse af, at man havde underpræsteret, og nogle følte sig ikke hørt.

- Der skulle ske ændringer på flere niveauer - både på det overordnende plan, omkring hvilken klub Mainz gerne vil være, men også i kulturen og den daglige gang, siger han.

Danskeren, der havde en fortid som spiller i Mainz, inviterede straks efter ankomsten staben på 28 mand til spisning. Hurtigt fornemmede han, at spillere og stab købte ind på hans tanker.

- Jeg fik en følelse af, at folk gerne ville møde ind på arbejde, og at de tog de ting ind, som jeg prædikede.

- Undervejs har vi så også haft nogle nøgleoplevelser i kampe, som har givet ekstra tro på tingene. Så den kvalitet, jeg havde anet i truppen, den er kommet til udtryk, siger han.

For nylig blev det blandt andet til en sejr over Bayern München, så fejringen af Bayerns niende mesterskab i træk blev udsat.

Bo Svensson kom til Mainz fra den østrigske klub FZ Liefering, der er en del af Red Bull-konceptet. Her arbejdede han med talenter, typisk på 16 til 19 år, i den næstbedste række.

Inden for de Red Bull-ejede klubber, der også tæller RB Salzburg og RB Leipzig, lå der spændende fremtidsperspektiver foran ham.

Svensson tøvede da også lidt, da Mainz henvendte sig. Hjerteklubben, hvor han spillede i syv år som aktiv fra 2007 til 2014 og bagefter trådte sine første trænerskridt.

For det gik jo forrygende for ham i Liefering, og det var risikabelt at overtage Mainz-projektet, der kunne ende med nedrykning.

- Det er jo en usikkerhed, når man tager et job, og jeg tog mig nok lidt længere tid, end mange andre ville have brugt.

- For mig var det vigtigt, at det, jeg står for og prioriterer, også var noget, som Mainz ville stå inden for. Vi skulle trække i samme retning.

- Det er jo ikke ensbetydende med succes, men så er der en base til stede. At det så er gået så godt, havde jeg ikke forestillet mig. Det indrømmer jeg blankt, siger Svensson.

På sigt går danskerens tanker på, at Mainz skal spille mere dynamisk og med et højere pres end nu. Foreløbig har han stået i spidsen for Mainz i 17 kampe, og han har en kontrakt på 3,5 år til at nå i mål.

- Det er stadig et tyndt grundlag i forhold til at kalde mig en succes. Man skal måle mig på det længere perspektiv. Sådan måler jeg mig selv. I de år jeg kommer til at være her, vil jeg gerne se en udvikling. Også strategisk, siger han.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?