24. februar 2020
I Atlanta, Georgia, blev der natten til mandag dansk tid holdt et øjebliks stilhed før kampen mellem Atlanta Hawks og Washington Wizards i State Farm Arena til ære for den nu afdøde basketball-legende Kobe Bryant.
I Atlanta, Georgia, blev der natten til mandag dansk tid holdt et øjebliks stilhed før kampen mellem Atlanta Hawks og Washington Wizards i State Farm Arena til ære for den nu afdøde basketball-legende Kobe Bryant.
Foto: Dale Zanine/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Hele verden reagerer på NBA-legendes død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Hele verden reagerer på NBA-legendes død

Basketballikonet Kobe Bryants dødsfald i en helikopterulykke har affødt reaktioner fra nær og fjern.

Sport - 26. januar 2020 kl. 22:43
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et af USA's største sportsikoner - basketball-legenden Kobe Bryant - mistede søndag livet i en helikopterulykke uden for Los Angeles.

Dødsfaldet har, allerede i minutterne efter at meldingen blev bekræftet af de amerikanske myndigheder, udløst mange reaktioner fra hele verden.

Her følger et lille udpluk af reaktioner på de sociale medier:

* Donald Trump, USA's præsident:

- Kobe Bryant var, selv om han i sandhed var en af historiens bedste basketballspillere, kun ved at begynde sit liv. Han elskede sin familie og havde en stærk passion for fremtiden. Tabet af hans smukke datter Gianna gør øjeblikket endnu mere hjerteskærende.

* Barack Obama, tidligere præsident i USA:

- Kobe var en legende på banen og havde kun lige begyndt det, der kunne have været en mindst lige så meningsfuld anden halvleg.

* Michael Jordan, tidligere basketballspiller og NBA-ikon:

- Jeg er i chok over de tragiske nyheder om Kobes og Giannas død. Ord kan ikke beskrive den smerte, jeg føler. Jeg elskede Kobe, han var som en lillebror for mig. Vi plejede at tale sammen ofte, og jeg vil savne de samtaler meget. Han var en benhård spiller, en af de bedste, og et kreativt talent.

* Tiger Woods, amerikansk golfstjerne:

- Det er et chok for alle. Uforståeligt sørgeligt. En af de mest triste dage. Han brændte varmt (for basketball, red.). Han havde en trang til at vinde. Han bragte den til hver eneste kamp i begge ender af banen. Ikke mange andre spillere kan siges at have gjort det igennem NBA's historie.

* Tom Brady, quarterback i NFL-klubben New England Patriots:

- Vi savner dig allerede, Kobe.

* Wayne Gretzky, ishockeylegende:

- Janet (hustru, red.) og jeg har ingen ord, der kan beskrive vores chok og sorg over Kobe Bryants tragiske dødsfald i dag. Jeg beder for ham og hans familie.

* Reese Witherspoon, oscarbelønnet skuespiller:

- Jeg er knust over at høre om Kobe Bryant. En ekstraordinær atlet og en virkelig rar og fantastisk mand. Sender kærlighed, bønner og medfølelse til hans familie - også til hele hans NBA-familie.

* Scottie Pippen, tidligere basketballspiller for Chicago Bulls:

- Jeg er i chok. Ord kan ikke komme i nærheden af at beskrive det. Bare en utroligt trist og tragisk dag.

* Kareem Abdul-Jabbar, NBA-ikon og tidligere spiller for blandt andet Los Angeles Lakers:

- De fleste mennesker vil mindes Kobe som en storslået atlet, der inspirerede en hel generation af basketballspillere. Men jeg vil altid huske ham som en mand, der var meget mere end en atlet.

* Kim Clijsters, belgisk tennisstjerne:

- Kobe - du var en sand inspiration for mig som atlet. Jeg har altid beundret din professionalisme, drivkraft og dedikation. Vores tanker er med dine nærmeste.

* Martina Navratilova, tjekkisk-amerikansk tennisstjerne:

- Kobe Bryant er død alt for tidligt. Hvor er det forfærdeligt at høre om hans død. Han bragte glæde til så mange i så lang tid. Dybe kondolencer til hans familie, venner og hans Lakers-familie.

* Justin Bieber, canadisk popstjerne:

- Jeg er knust over disse nyheder, du var en sand legende og ven. Hvil i fred, Kobe Bryant, mine tanker og bønner går til din hustru og dine børn.

* Adam Silver, chefen for NBA (i en pressemeddelelse):

- NBA-familien er dybt berørt af Kobe Bryant og hans datter Giannas tragiske dødsfald. Gennem 20 sæsoner viste Kobe os, hvad der er muligt, når unikt talent blandes med total dedikation til at vinde.

- Vi sender vores dybfølte kondolencer til hans kone, Vanessa, deres familie, Lakers' organisation og hele sportsverdenen.

Kilder: Twitter, Instagram, CBS Sport, Reuters og AFP.

arrow Læs også: FAKTA: Det ved vi om passagererne i helikopterstyrtet
arrow Egoet var Kobe Bryants største styrke
27. januar 2020 kl. 12:57 Opdateret: kl. 12:58
arrow OVERBLIK: Sportspersonligheder mistede livet i luften
27. januar 2020 kl. 09:23 Opdateret: kl. 09:24
arrow NBA markerer Kobe Bryants død før, under og efter kampe
27. januar 2020 kl. 08:10 Opdateret: kl. 08:12