19. januar 2021
Fodboldfans i Napoli har kredset om stadion for at hylde Diego Maradona. Nu kommer stadion til at blive navngivet efter Maradona.
Fodboldfans i Napoli har kredset om stadion for at hylde Diego Maradona. Nu kommer stadion til at blive navngivet efter Maradona.
Foto: Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Napoli navngiver stadion efter Diego Maradona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Napoli navngiver stadion efter Diego Maradona

Napoli får sit stadion omdøbt for at hylde afdøde Diego Maradona, oplyser byrådet fredag.

Sport - 04. december 2020 kl. 18:17
Af Ritzau

Napolis fodboldstadion bliver omdøbt og får Diego Armando Maradonas navn. Det har byrådet i Napoli vedtaget fredag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne i Napoli foreslog allerede 25. november ovenpå nyheden om Maradonas død, at stadion skulle have den argentinske legendes navn.

Og fredag - ni dage efter Maradonas død - vedtog et samlet byråd i enighed, at stadion ikke længere skal hedde San Paolo Stadium.

I stedet skal arenaen fremover hedde Stadio Diego Armando Maradona.

Som begrundelse beskriver byrådet Maradona som den bedste fodboldspiller i historien. Byen vil for evigt og ubetinget elske Maradona, lyder det fra byrådet.

Maradona var i sin storhedstid med til at sikre Napoli to italienske mesterskaber i 1987 og 1990 - klubbens hidtil eneste. Han spillede for Napoli fra 1984 til 1991.

Den første hjemmekamp til at blive spillet på Stadio Diego Armando Maradona bliver Europa League-kampen på torsdag mod spanske Real Sociedad.

Maradona, som også vandt VM med Argentina i 1986, blev 60 år.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?