28. juli 2021
Niels Nygaard giver lørdag stafetten som formand for Danmarks Idrætsforbund videre efter 14 år på posten. Organisationens to næstformænd, Thomas Bach og Hans Natorp, kæmper om formandsposten.
Niels Nygaard giver lørdag stafetten som formand for Danmarks Idrætsforbund videre efter 14 år på posten. Organisationens to næstformænd, Thomas Bach og Hans Natorp, kæmper om formandsposten.
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstformænd kæmper lørdag om DIF-toppost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstformænd kæmper lørdag om DIF-toppost

Thomas Bach og Hans Natorp kæmper lørdag om formandsposten på Danmarks Idrætsforbunds årsmøde.

Sport - 18. juni 2021 kl. 14:31
Af Ritzau

Efter 14 år i spidsen for Danmarks Idrætsforbund takker Niels Nygaard lørdag morgen af som DIF-formand og giver posten videre til en af organisationens to næstformænd, Thomas Bach eller Hans Natorp.

Nygaard er tryg ved at give stafetten videre, uanset hvem der vinder lørdagens kampvalg ved årsmødet.

- Jeg er helt tryg lige meget hvem af de to, der vinder. De har jo begge fået en god opdragelse i DIF, siger Niels Nygaard.

Lørdagens formandskandidater, Thomas Bach og Hans Natorp, er enige om, at DIF skal skubbe på for at udbrede nordiske værdier, når der skal træffes internationale beslutninger - såsom det kontroversielle valg af Qatar som vært for VM i fodbold.

Det gjorde de klart under en valgdebat i Idrættens Hus i Brøndby i sidste måned.

- Vi skal være i det internationale beslutningsrum og være klar på, hvad vi gerne vil der.

- Vi skal komme med gode og realistiske krav, men det er vanskeligt, hvis det ikke bliver anerkendt af andre lande som noget, der er værd at diskutere, sagde Thomas Bach, der i 2018 blev idrætschef i Københavns Kommune.

Bach går blandt andet til valg på, at "nye generationer skal mærke og engagere sig i den danske idrætsmodel, som både rummer begynder og verdensklasse".

- Vi skal stræbe efter verdens højeste idrætsdeltagelse, hurtigt nå to millioner medlemmer i DIF og give alle børn og unge en god start på livslang idræt. Det skaber også de bedste forudsætninger for et stærkt talent- og elitemiljø, siger han til DIF's hjemmeside.

Hans Natorp har en vision om, at "idræt skal have en markant plads hos alle danskere gennem hele livet - i fællesskaber på og uden for banen og gennem oplevelser, der begejstrer og samler Danmark".

- På den rejse er det min ambition, at dansk idræt - DIF-idrætten - bliver den naturlige og foretrukne samarbejdspartner for alle samfundsaktører, der kerer sig om de sunde dagligdags fællesskaber.

- Vi kan inspirere og bidrage gennem foreningsidræt, frivillighed, breddeidræt og talentudvikling og elitemiljøer i en bred forstand, siger Hans Natorp til DIF's hjemmeside.

Begge kandidater blev næstformænd i DIF i 2016. Bach blev indstillet til formandsposten af Dansk Arbejder Idrætsforbund, mens Dansk Sejlunion indstillede Natorp.

Årsmødet begynder klokken 9, formandsvalget ventes at begynde kort efter middag.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?