1. april 2020
Mads Øland har været en omdiskuteret person i det danske idrætsmiljø, hvor mange har stødt sig på hans hårde forhandlingsstil.
Mads Øland har været en omdiskuteret person i det danske idrætsmiljø, hvor mange har stødt sig på hans hårde forhandlingsstil.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mads Øland stopper som direktør i Spillerforeningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mads Øland stopper som direktør i Spillerforeningen

Øland forlader fredag Spillerforeningen og skal fremover kæmpe for Counter Strike-spillernes rettigheder.

Sport - 17. januar 2020 kl. 12:04
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den mangeårige direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, stopper med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser Spillerforeningen i en pressemeddelelse.

Foreningen, der varetager professionelle fodboldspilleres interesser, oplyser, at Ølands stop sker i forbindelse med en ny strategi og omorganisering af foreningen.

arrow Læs også: Spillerformand om Ølands afsked: Brug for friske øjne

Den afgåede direktør skifter til et job som administrerende direktør for CSPPA, som er den internationale spillerforening i Counter Strike.

Samtidig vil Øland også i fremtiden løse internationale opgaver og varetage de danske interesser i den internationale fodboldspillerforening, Fifpro.

- Som enhver organisation ser vi hele tiden på, hvordan vi bedst udvikler os og varetager spillernes interesser bedst muligt, siger Spillerforeningens formand, Jeppe Curth, i pressemeddelelsen.

- Med en ny overenskomst og stærke, langvarige landsholdsaftaler i ryggen, giver det os nu en mulighed for at udvikle foreningen igennem et nyt setup, hvilket blandt andet betyder, at Mads Øland stopper som direktør i Spillerforeningen, lyder det.

Mads Øland har været en omdiskuteret person i det danske idrætsmiljø, hvor mange har stødt sig på hans forhandlingsstil.

Det er Øland, der har ført ordet, når spillerne har forhandlet med DBU - blandt andet om nye landsholdsaftaler, der i flere omgange har kastet dansk fodbold ud i arbejdskonflikt.

Uenighederne fik i 2017 den konsekvens, at DBU aflyste kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Sverige, mens unionen året efter erstattede herrelandsholdet med et hold af amatører i en testkamp i Slovakiet.

Selv ser Øland tilbage på sin tid i direktørstolen med tilfredshed og kalder afskeden vemodig.

- Det har også været en stor ære og tillidserklæring at repræsentere spillerne på både klub- og landshold i så mange år. Med dygtige medarbejdere og rådgivere synes jeg, at vi har opnået gode ting for spillerne, siger han i pressemeddelelsen.

Ølands opgaver bliver foreløbig overtaget af Håndbold Spiller Foreningens direktør, Michael Sahl Hansen, der er udpeget som midlertidig administrativ chef.

arrow Blå bog om Mads Øland
17. januar 2020 kl. 12:38 Opdateret: kl. 12:40