19. maj 2019
Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) blev sent lørdag aften nummer 12 i kvalifikationen til Formel 1-grandprixet i USA, der køres søndag.
Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) blev sent lørdag aften nummer 12 i kvalifikationen til Formel 1-grandprixet i USA, der køres søndag.
Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kevin Magnussen: Jeg manglede selvtillid i første sving

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kevin Magnussen: Jeg manglede selvtillid i første sving

Haas-køreren missede en træning før kvalifikationen. Han mener ikke, at han fik det optimale ud af det.

Sport - 21. oktober 2018 kl. 07:51
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kevin Magnussen måtte lørdag tage til takke med en 12.-plads i kvalifikationen til Formel 1-grandprixet i USA, der køres søndag.

Efterfølgende peger den danske Haas-kører på den missede træningstid fredag som en af årsagerne. Her blev danskeren i garagen under hele anden træning i stedet for at trille ud på den regnvåde bane.

arrow Læs også: 100 gram benzin diskvalificerer Magnussen i USA

- På grund af regnvejret fredag fik vi ikke kørt ret meget, og det betød, at jeg mistede lidt selvtillid i forhold til det første sving. Og så overkompenserede jeg med bremserne. Jeg låste mange gange mine forbremser på vej ind i svinget.

- For at undgå det justerede jeg bremsebalancen, og fik så nok for meget effekt på baghjulene. Det belastede bagdækkene, og de havde ikke greb nok i de mange langsomme sving i den tredje sektor, hvor jeg mistede meget tid, siger Magnussen til BT.

Danskeren røg ud i Q2, der er den anden og næstsidste fase af kvalifikationen. Her satte han tiden 1 minut og 34,732 sekunder.

Dermed sluttede han efter Haas-kollega Romain Grosjean, der fik en slutplacering nummer otte.

Magnussen fører stadig det indbyrdes kvalifikationsregnskab i sæsonen, men nu kun med 10-8.

Sammen kæmper de to for at overgå Renault som hold og blive "best of the rest" - altså at ende som bedste hold, når man fraregner Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Renault er otte point foran før weekendens grandprix i USA. Grosjean mener ikke, at Haas fik vist sig som det overlegne mandskab i lørdagens kvalifikation.

- Jeg tror ikke helt, vi var "best of the rest" i dag (lørdag, red.) - også bevist ved, at en af vores biler ikke nåede Q3.

- På den anden side forberedte vi os mere til løbet end tidtagningen. Det bliver varmere, så jeg tror, vi er i en bedre position der, siger Grosjean til Ekstra Bladet.

Grandprixet i USA er sæsonens fjerdesidste, men allerede søndag kan Lewis Hamilton (Mercedes) vinde VM-titlen. Det kræver, at han får mindst otte point mere end den nærmeste forfølger, Sebastian Vettel (Ferrari).

arrow Benzinspareplan koster dyrt for Kevin Magnussen
21. oktober 2018 kl. 22:44 Opdateret: kl. 22:46
arrow Magnussen tager point i USA - VM-afgørelsen udskudt
21. oktober 2018 kl. 21:50 Opdateret: kl. 21:52