20. februar 2020
Jens Wollesen   SJ-MEDIER
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iversens alle gode gange fire

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iversens alle gode gange fire
Sport - 21. august 2015 kl. 22:51
Af Mikkel Kjølby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var speedway på den gode gamle facon. Det var lige på hårdt. 16 kørere. 20 heat. Fem chancer til hver. Ikke så mange dikkedarer.

Og da røgen havde lagt sig, stod Niels-Kristian Iversen tilbage som dansk mester for fjerde år i træk, med den syvdobbelte danske mester Nicki Pedersen på andenpladsen og mesteren fra 2007, Hans Andersen på den sidste podieplads.

Men hvilket race de først måtte igennem. Aftenen igennem blev der kæmpet med stærkt stigende desperation om hvert eneste point. De mindste marginaler afgjorde hvilke fire, der nåede finalen.

For eksempel var Mikkel Bech godt kørende, men en udelukkelse i hans tredje forsøg endte med at koste en finaleplads. For selvom han hentede ti point og to heatsejre, så gik Hans Andersen til finalen med samme antal point på grund af udelukkelsen. Og sådan kan man blive ved.

Nicki Pedersen kæmpede hele aftenen med for hjulspind. Niels-Kristian Iversen havde svært ved at prikke starterne, men viste klassen og kæmpede sig i finalen, og så var der alle dem, der brokkede sig over banen eller konkurrenterne, der lagde sig for let ned.

Det var drama for alle entrépengene krydret med en stribe aktuelle interviews direkte i højttalerne. Det var bare klasse, og de 3109 tilskuere nød det i fulde drag.

Aftenen var bygget så intrigant op, at favoritterne mødte hinanden i 19 og næstsidste heat. Nicki Pedersen førte med et point foran Niels-Kristian Iversen, og den tredobbelte verdensmester fra Fyn tog starten, men Iversen havde ændret sin gearing og strøg sikkert forbi.

Dermed blev det en finale med begge topnavne på 13 point, suppleret af Patrick Hougaard med 11 point og Hans Andersen med 10 point.

Finalen blev præget af desperation. Nicki Pedersen fokuserede på Niels-Kristian Iversen og satsede vildt men forgæves i første sving. Hans Andersen tog starten og holdt hele vejen hjem, hvilket sikrede ham bronzen. Niels-Kristian Iversen strøg op på andenpladsen i sving nummer to, og blev der resten af vejen. Det var nok til at tage guldet.

- Det var hårdt arbejde i dag. Tingene flaskede sig ikke vildt godt, men jeg blev ved med at kæmpe, siger Niels-Kristian Iversen.

Nicki Pedersen tog nederlaget pænt.

- Jeg er godt tilfreds, men man vil altid vinde. Jeg havde ikke det rigtige setup hele aftenen og lavede nogle ændringer op til superheatet, men det gjorde det ikke bedre, lyder det fra Nicki Pedersen.