19. juni 2021
Kæresteparret Magdalena Eriksson (til venstre) og Pernille Harder (til højre) kunne i sidste weekend fejre det engelske fodboldmesterskab. Søndag aften går de på jagt efter deres største titel i karrieren.
Kæresteparret Magdalena Eriksson (til venstre) og Pernille Harder (til højre) kunne i sidste weekend fejre det engelske fodboldmesterskab. Søndag aften går de på jagt efter deres største titel i karrieren.
Foto: John Walton/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Harder jagter klubfodboldens ypperste trofæ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Harder jagter klubfodboldens ypperste trofæ

Landstræner Lars Søndergaard forventer, at Champions League-finalen mellem Barcelona og Pernille Harders Chelsea gør god reklame for kvindefodboldens udvikling.

Sport - 13. maj 2021 kl. 20:00
Af Ritzau

Tredje gang er lykkens gang.

Det håber den danske landsholdsangriber Pernille Harder i hvert fald, når det handler om Champions League-finaler.

Søndag spiller hun nemlig sin tredje finale i klubfodboldens ypperste turnering, når hun sammen med holdkammeraterne i Chelsea skal møde FC Barcelona på Gamla Ullevi i Gøteborg.

I 2018 og 2020 tabte hun med sin daværende klub Wolfsburg til de overlegne franske fodboldkvinder fra Olympique Lyon. Men efter at have vundet turneringen fem sæsoner i træk må Lyon i denne sæson resignere fra den europæiske fodboldtrone.

Ser man på oddsene hos bookmakerne er Harder og resten af de nykårede engelske fodboldmestre dog undertippede i kampen mod Barcelona.

Den opfattelse er Danmarks landstræner, Lars Søndergaard, enig i, selv om han håber på succes for sin landsholdsanfører.

- I mine øjne er Barcelona favorit til at vinde turneringen, og det har Barcelona været længe. Jeg har set dem spille nogle gange, og selv om de ikke har danske spillere, er de meget interessante at iagttage.

- De spiller lidt som Barcelona gjorde på herresiden for nogle år siden, da herreholdet var bedst. De har et meget højt teknisk niveau, og de flytter bolden hurtigt og klogt. Og otte af spillerne plejer jo at spille sammen på det spanske landshold, siger landstræneren.

Han mener, at Chelseas chance består i at få sat sine individualister i scene eller vise overlegenhed i hovedspillet.

- Chelsea spiller med høj intensitet, og de spiller meget direkte, gerne på omstillinger, og de er meget stærkere på standardsituationer.

- Barcelona har måske det bedste hold og spiller mest som et hold, men Chelsea har de bedste individualister. Ud over Pernille, har de også Francesca Kirby og Samantha Kerr, som kan gøre ondt på alle i verden, siger Lars Søndergaard.

Ud over stammen af spanske landsholdsspillere har Barcelona den norske kantspiller Caroline Graham Hansen som en af profilerne. Hun er tidligere holdkammerat med Pernille Harder i Wolfsburg.

Tilsammen kan de to finalister mønstre så slagkraftige mandskaber, at man kan forvente en finale, der er med til at rykke opfattelsen af kvindefodbold, håber Lars Søndergaard.

- Jeg kan kun anbefale folk at sætte sig ned og se den finale. Det bør blive en kamp med et højt tempo og teknisk virkelig flot spil med førstegangsafleveringer og driblinger. Den internationale standard er stigende i kvindefodbold, og jeg tror, at niveauet vil overraske dem, som ikke ser kvindekampe så tit, siger landstræneren.

Finalen begynder søndag klokken 21.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?