13. august 2020
Kasper Asgreen er dansk mester i enkeltstart.
Kasper Asgreen er dansk mester i enkeltstart.
Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyvende Asgreen tog tidlig føring på Tour-enkeltstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyvende Asgreen tog tidlig føring på Tour-enkeltstart

Den danske mester i enkeltstart, Kasper Asgreen, havde bedste tid en overgang, men sluttede som nummer otte.

Sport - 19. juli 2019 kl. 15:04
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kasper Asgreen nåede at sidde i den varme stol som indehaver af den bedste tid i næsten halvanden time, da der fredag blev kørt enkeltstart i Tour de France.

Den danske mester i kampen mod uret blev på grund af sin placering langt nede i klassementet sendt ud på den 27,2 kilometer lange rute i Pau som den blot sjette rytter, og det stod hurtigt klart, at han havde gode ben.

Asgreen kom i dannebrogstrøjen i mål hele 30 sekunder foran Chad Haga, der var den hidtil hurtigste, i tiden 35 minutter og 52 sekunder, og så kunne Quick-Step-rytteren sætte sig i den varme stol.

Her nåede han at sidde i næsten halvanden time, inden belgiske Thomas De Gendt, der vandt 8. etape efter et langt udbrud, slog danskerens tid med 16 sekunder.

Da det hele var slut kunne han konstatere, at han endte som nummer otte på etapen, som på imponerende vis blev vundet af Julian Alaphilippe foran Geraint Thomas.

Kasper Asgreen var 52 sekunder efter den franske etapevinder.

- Der var dejlig og kølig aircondition. Udenfor er det godt nok varmt.

- Det var meget sjovt at sidde og følge med i tiderne og få en fornemmelse af, hvordan jeg havde været kørende. Det tydede på, at jeg kørte en god sidste halvdel.

- Det regnede jeg også med, når man ser den måde, ruten er stykket sammen på. Jeg er glad for den enkeltstart, jeg kørte, selv om benene selvfølgelig er trætte, siger Kasper Asgreen.

Han blev i slutningen af juni dansk mester, da han blandt andet slog den tidligere tredobbelte DM-vinder Martin Toft Madsen.

Kort inden Thomas De Gendt kørte over målstregen, så hans landsmand Wout van Aert, der vandt 10. etape og var en af favoritterne fredag, ud til at være på vej mod en god tid.

Men van Aert, der er belgisk mester i enkeltstart, styrtede voldsomt med lidt over en kilometer til mål, da han skar et sving for hårdt, og endte med at udgå.

Det gjorde også indtryk på Asgreen.

- Det var et rigtig tricky sving, hvor man blev nødt til at skære det tæt mod barrieren, når man skulle rundt. Han kom tydeligvis lidt for tæt på, siger Quick-Step-rytteren.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?