27. september 2021
Gerard Pique (i midten) var nedtrykt, men afklaret efter det klare nederlag til Bayern München.
Gerard Pique (i midten) var nedtrykt, men afklaret efter det klare nederlag til Bayern München.
Foto: Joan Monfort/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falmede Barcelona blev udstillet i egen hule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Falmede Barcelona blev udstillet i egen hule

Tirsdag mod Bayern München blev det bevist, at Barcelona lige nu er langt fra den kvalitet, der tidligere har tegnet den spanske storklub.

Sport - 15. september 2021 kl. 06:00
Af Ritzau

FC Barcelona er langt fra fordums styrke.

Klubbens økonomi er i ruiner, Lionel Messi er væk, og nu må andre løfte den stolte catalanske klub - men tirsdag aften på Camp Nou så det svært ud.

Barcelona er ramt af skader til offensive spillere som Ansu Fati, Ousmane Dembélé, Sergio Agüero og danske Martin Braithwaite.

De var derfor ikke med i Barcelonas Champions League-premiere mod Bayern München, hvor det endte med en slap indsats og en knusende klar sejr til de evigt formstærke tyske mestre.

Gæsterne var mindst en klasse over Barcelona og vandt derfor med 3-0.

- Når man spiller på hjemmebane er det et dårligt resultat. Det må vi erkende, siger forsvarskrumtappen Gerard Pique ifølge Mundo Deportivo.

Hjemme i La Liga har Barcelona fået en godkendt start. Klubben har vundet to kampe og spillet en uafgjort.

Barcelona er imidlertid en klub, der har ambitioner om at blande sig på allerøverste europæiske hylde, men der er ingen chance for, at catalonierne i den nuværende forfatning kommer i nærheden af Champions League-sølvtøj.

Gerard Pique nægter dog at give op.

- Vi er ikke favoritter, men fodbold ændrer sig hurtigt. I sidste sæson var der ingen, der havde Chelsea som favorit, siger Pique med henvisning til, at London-klubben vandt Champions League.

Barcelona er dog afhængig af, at blandt andre rekordindkøbene Philippe Coutinho og Ousmane Dembélé pludselig finder melodien, og at andre stjerner som Frenkie de Jong, Jordi Alba og Memphis Depay spiller i takt.

Derudover kan cheftræner Ronald Koeman håbe, at nogle af holdets helt unge spillere pludselig træder frem. Tirsdag fik 18-årige Yusuf Demir og de to 17-årige spillere Gavi og Álex Balde Champions League-debut.

Gerard Pique forventede dog ikke, at de kunne vende kampen mod Bayern.

- Jeg ved ikke, hvor mange 18-årige, der er kommet ind og har ændret en kamp. Vi er, hvem vi er, og det er, som det er, men jeg er sikker på, at når vi får spillere tilbage fra skader, så vil vi være konkurrencedygtige.

- Vi har spillere som Ansu, Ousmane og Agüero, siger Gerard Pique, som undlader at fremhæve Martin Braithwaite, der også er skadet.

Cheftræner Ronald Koeman erkender, at situationen er svær, men han hylder holdets indstilling.

- Jeg kan ikke klage over attituden. Kvaliteten er en anden end tidligere, fordi vi er et hold, der ikke har været sammen længe. Vi har spillere, der er meget bedre om to-tre år, men lige nu er det, som det er.

- Det er svært at acceptere, men vi må bare arbejde videre, siger han.

ritzau/

Stemmer du til kommunalvalget i år?