23. maj 2019
Alka Superliga - FC København - FC Nordsjælland - Nicolai Jørgensen, FCK Nicklas Mouritsen, FCN, FCN
Alka Superliga - FC København - FC Nordsjælland - Nicolai Jørgensen, FCK Nicklas Mouritsen, FCN, FCN
Foto: Per Kjærbye/Scanpix Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCN's ung brandslukker vil have mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCN's ung brandslukker vil have mere
Opdateret 27. april 2015 kl. 07:57
Sport - 25. april 2015 kl. 13:17
Af Rudi Dalsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nicklas Mouritsen havde indtil for få uger siden levet et stille og roligt fodboldliv som ung reserve i FC Nordsjælland, der i sommers hev ham op fra den U19-trup, der blev danske mestre.

Men efter tre kampe fra start og et enkelt indhop i de seneste syv spillerunder har den 20-årige forsvarer fået vist, at han altså har en fremtid i FC Nordsjælland, da han har slukket de forsvarsbrande, holdet har været ramt af. Dels som venstreback i stedet for anfører Patrick Mtiliga, dels som centerforsvarer.

- Det er det, man lever for, og at spille fast er et mål, der kommer på længere sigt. Lige nu prøver jeg at gribe de chancer, jeg får, og det er gået fint. Det vil jeg blive ved med, og det er målet for resten af sæsonen, siger Nicklas Mouritsen, der allerede nu har haft et par store øjeblikke at tænke tilbage på.

- Sejren i Sønderjyske var rigtig god. Jeg kommer ind, og vi er foran 2-0, men en mand i undertal. Det var bare ren fight i 45 minutter, og vi får hevet den hjem. Det var en kæmpe forløsning, smiler han og tilføjer:

- Og så min første assist mod OB. Den er jeg rigtig glad for, og det er forhåbentlig noget, jeg kommer til at lave flere af de kommende år.

At han så også blev den lille i en hovedstødsduel med FC Københavns Nicolai Jørgensen, da Jørgensen scorede til 1-0 i den seneste Superligarunde, lader vi lige ligge i denne omgang. Men at spille mod »de store« er ikke fremmed for Nicklas Mouritsen. Han er oprindeligt fra B93 og fik allerede som 16-årige debut for 2. divisionsholdet. Han nåede 10 førsteholdskampe, inden FC Nordsjælland trak ham til Farum, og han selv tog turen tilbage til ungdomsfodbold.

Men udviklingen har han fortsat - også efter at være blevet en del af Superligatruppen.

- Jeg fik ikke minutter i det første halve år, men jeg har hele tiden haft troen på, at det nok skulle komme. Jeg har hele tiden haft troen på, at det nok skulle komme. Jeg skulle bare vise i reserveholdskampene, at jeg er klar til at spille og vise, hvad jeg kan. Så det har været hårdt arbejde og så have troen på, at chancen nok skulle komme. Når den så gør, skal man stå klar til at gribe den, siger han.

Rollen som kastebold og reserve må han nok leve med lidt endnu. Især fordi FC Nordsjællands forsvar ser ud til at være tilbage ved fuld styrke til kampen mod Silkeborg lørdag eftermiddag i Farum Park.

Men Mouritsen tager, hvad der kommer, og skulle han selv bestemme, ville det også være anfører Patrick Mtiligas plads, han ville gå efter.

- Siden jeg er kommet til, har jeg spillet både back, centralt forsvar og på midten. Men jeg ville nok selv skrive mit navn på som venstreback, for jeg kan godt lide at komme med offensivt, har en god fod og kan godt lide at løbe mange meter. Så det må blive venstreback, hvis jeg selv skulle vælge, slutter Nicklas Mouritsen.