17. september 2021
FC Midtjylland er klar til tredje runde i Champions League-kvalifikationen efter sejr over Celtic onsdag aften.
FC Midtjylland er klar til tredje runde i Champions League-kvalifikationen efter sejr over Celtic onsdag aften.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCM sætter kurs mod Champions League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

FCM sætter kurs mod Champions League

Bo Henriksen fik sig onsdag en oplevelse, som han har drømt om længe, da FC Midtjylland slog Celtic og spillede sig videre i Champions League-kvalifikationen.

Opdateret 29. juli 2021 kl. 06:02
Sport - 29. juli 2021 kl. 06:00
Af Ritzau

Det forjættede land rykkede onsdag et skridt nærmere.

FC Midtjylland pillede pynten af den skotske storklub Celtic og vandt 2-1 i det afgørende returopgør i Champions League-kvalifikationens anden runde. Dermed løb midtjyderne med en samlet sejr på 3-2.

Det betyder, at første store forhindring er forceret i jagten på gruppespillet. Nu venter hollandske PSV Eindhoven i tredje kvalifikationsrunde.

Onsdagens sejr betyder også, at klubben er sikker på deltagelse i Europa Leagues gruppespil, hvis det skulle kikse i Champions League-kvalifikationen.

- Jeg har fået en oplevelse, som jeg aldrig har prøvet før. Det er noget, jeg har drømt om rigtig længe og arbejdet hen mod som træner.

- Det er mit største resultat både som spiller og som træner, siger FCM-cheftræner Bo Henriksen.

Et smukt opspil førte til, at Raphael Onyedika i den forlængede spilletid skovlede bolden i nettaget og udløste stor jubel med sin scoring til 2-1.

Inden da havde anfører Callum McGregor bragt Celtic i front, da han smukt flugtede bolden op i hjørnet fra kanten af feltet kort inde i anden halvleg.

Flot var det også, da Awer Mabil udlignede på hovedstød efter godt en time, da Pione Sisto elegant lagde bolden ind i panden på sin australske holdkammerat.

- I den forlængede spilletid synes jeg, de var helt væk, og der følte jeg virkelig, at vi dominerede, siger den bomstærke FCM-forsvarer Erik Sviatchenko, der har en fortid i Celtic.

- Det var langt hen ad vejen en europæisk værdig præstation, siger Sviatchenko, der bakkes op af Bo Henriksen.

- Jeg synes, det er helt fortjent og helt fair, at vi vandt. Det var en klogt, klogt spillet fodboldkamp, siger træneren.

Vinder FC Midtjylland over PSV, mangler klubben en sejr i kvalifikationens playoffrunde for at nå gruppespillet.

Det første opgør mod PSV venter allerede i næste uge, hvor FC Midtjylland starter på udebane. Derefter bliver det hele afgjort i returopgøret i Herning 10. august.

- Det er en kæmpe mundfuld. Nu har vi en kamp i Superligaen, og så kigger vi på PSV.

- Vi skal mobilisere det bedste fodbold og den bedste defensiv, vi har, og så skal det nok gå, siger Erik Sviatchenko.

Lykkes det midtjyderne at nå Champions League-gruppespillet og dermed gentage sidste sæsons bedrift, vil op mod 200 millioner kroner dumpe ned i klubkassen i Herning.

Hvis midtjyderne derimod taber, inden gruppespillet er nået, har klubben en billet til Europa Leagues gruppespil, hvor der venter en indtjening på mellem 50 og 75 millioner kroner.

Synes du, at kommunen er der for dig?