1. august 2021
Daniel Wass (tv.) og holdkammeraterne måtte se sig slået af Belgien, men en ottendedelsfinale ved EM er stadig mulig.
Daniel Wass (tv.) og holdkammeraterne måtte se sig slået af Belgien, men en ottendedelsfinale ved EM er stadig mulig.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Danmark kan gå videre ved EM med tre point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Danmark kan gå videre ved EM med tre point

Trods nederlaget til Belgien og nul point på kontoen har Danmark stadig fine muligheder for EM-avancement.

Sport - 17. juni 2021 kl. 21:39
Af Ritzau

Danmark spillede flot, men måtte alligevel se sig slået med 1-2 af Belgien. Det efterlader Danmark sidst i EM-gruppen uden point før sidste runde. Men Danmarks muligheder for at få videre er slet ikke så ringe.

Her er overblikket over, hvordan Danmark kan komme videre:

* Gruppetoer på bedst indbyrdes målscore:

Hvis Belgien kan leve op til favoritværdigheden og slå Finland, så vil en dansk sejr på to mål eller mere mod Rusland sende Danmark op på andenpladsen i gruppen og dermed videre, fordi danskerne vil være bedre indbyrdes på målscore end Rusland og Finland, som alle tre vil ende på tre point.

En dansk etmålssejr på 2-1, 3-2 eller derover, mens Finland taber til Belgien, vil også give Danmark andenpladsen. Alle tre lande på tre point vil have samme måldifference indbyrdes, men Danmark og Rusland vil have scoret flere mål end Finland. Og da Danmark vil være bedre indbyrdes end Rusland, er andenpladsen dansk.

* Gruppetoer på mindste nederlag til Belgien:

Hvis Danmark vinder 1-0 over Rusland, mens Finland stadig taber til Belgien, så vil Danmark, Rusland og Finland alle ende på tre point og have slået hinanden indbyrdes og med 1-0 i alle kampe.

I det tilfælde vil den samlede målscore for holdene i alle gruppekampe være afgørende. Altså, hvem har tabt mindst til Belgien. Her er Danmark allerede bedre end Rusland, som tabte 0-3 til belgierne. Så skal Belgien "bare" slå Finland med to mål eller mere.

Hvis Belgien slår Finland 1-0, vil Danmark faktisk også ende som toer, da Danmark vil have scoret ét mål mere end Finland i gruppespillet.

Skulle Belgien slå Finland med 2-1, mens Danmark stadig vinder 1-0 over Rusland, vil de tre hold stadig være lige indbyrdes, mens Danmark og Finland også vil have identisk målscore.

I så fald vil placeringen mellem de to hold blive afgjort af fairplay-point. Her har Danmark lige nu tre gule kort, mens Finland har fire.

Skulle det helt utrolige ske, at Danmark og Finland også ender ens på fairplay-point, så er det den absolut sidste tiebreaker-regel, som skal i brug.

Den siger, at det hold, der er højest placeret på den rangliste, som landene blev seedet til slutrunden ud fra, ender øverst. Her var Danmark nummer 15, mens Finland var nummer 20.

* Videre som gruppetreer:

Hvis Finland får point mod Belgien, vil de to hold slutte som henholdsvis nummer to og ét i puljen. Men de fire bedste gruppetreere går også videre, og en dansk sejr over Rusland vil gøre Danmark til nummer tre i gruppen. Og så er det bare at håbe på, at man er blandt de fire bedste treere på tværs af grupperne.

Hvis Danmark slår Rusland med 1-0, mens Finland taber med 2-3, 3-4 eller højere etmålsnederlag, bliver Finland toer, mens Danmark bliver treer i gruppen og igen skal sætte sin lid til at blive blandt de fire bedste treere.

Kilder: Uefa.com

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?