23. september 2021
Anders Antonsen spillede sig onsdag videre fra det indledende gruppespil ved OL i Tokyo med en sejr på 21-16, 21-15 over Ade Resky Dwicahyo fra Aserbajdsjan. Badmintonstjernen er nu klar til knockoutfasen, hvor han også har selskab af Viktor Axelsen. De to danske herresinglespillere er seedet til at nå semifinalen ved OL.
Anders Antonsen spillede sig onsdag videre fra det indledende gruppespil ved OL i Tokyo med en sejr på 21-16, 21-15 over Ade Resky Dwicahyo fra Aserbajdsjan. Badmintonstjernen er nu klar til knockoutfasen, hvor han også har selskab af Viktor Axelsen. De to danske herresinglespillere er seedet til at nå semifinalen ved OL.
Foto: Markus Schreiber/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskere sender hadbeskeder til OL-heltene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Danskere sender hadbeskeder til OL-heltene

Anders Antonsen har modtaget sure beskeder efter kampe mod Viktor Axelsen, mens håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen har fået at vide, at han er dum og grim.

Sport - 28. juli 2021 kl. 15:30
Af Ritzau

Flere af de danske stjerner ved OL i Tokyo har fået danskernes raseri at mærke på de sociale medier og i private beskeder.

En fejlaflevering i en håndboldkamp eller en sløv indsats i et badmintonsæt kan få danskerne til tasterne.

Badmintonstjernen Anders Antonsen døjede i første halvdel af 2021 med følgevirkningerne af coronavirus, hvilket betød, at han sparede på sine kræfter i enkelte sæt. I forvejen lider han af astma.

- Jeg har fået rigtig mange beskeder.

- Typisk er det sket, hvis jeg har slået en eller anden asiatisk spiller, så har jeg gjort nogen sure. Men jeg har også fået fra en del danskere, og den er lidt ny, siger Anders Antonsen.

Det er specielt to kampe mod Viktor Axelsen i løbet af 2021, der har udløst vreden.

Da Antonsen i januar vandt guld ved sæsonfinalen med en sejr over landsmanden, sparede han sig i andet sæt, inden han afgjorde kampen i tredje sæt.

Samme strategi brugte Antonsen i semifinalen mod Axelsen i All England, hvor han dog tabte.

- Tonen er hård. Den er rigtig hård. Jeg har fået min del. Jeg får at vide, at jeg er så usportslig, at jeg ikke er dansk. Der er fint smæk på inde i de beskeder nogle gange, siger den 24-årige badmintonstjerne.

Håndboldstjernen Mikkel Hansen, der de senere år har vundet to VM-titler og OL-guld i Rio med det danske landshold, har også stiftet bekendtskab med danskernes vrede.

Mikkel Hansen fik således nogle grove kommentarer med på vejen, da håndboldherrerne i januar vandt VM i Egypten. Her havde han et par uheldige aktioner i en kamp mod værtsnationen.

- Jeg kan godt distancere mig fra det og tager det ikke personligt, men det er klart, at på et tidspunkt, så forstår min søn, hvad der står.

- Jeg har også en kone og venner, der læser nogle af de ting, og de har måske en smule sværere ved det, fordi de ikke er vant til det. Det er der, at det bliver ærgerligt - hele tonen, siger Mikkel Hansen.

Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen valgte efter VM at stå offentligt frem og fortælle, hvad folk skrev til ham. Blandt andet at han var "dum, arrogant og grim".

Et halvt år senere har beslutningen om at stille sig frem haft en effekt.

- Det vil jeg sige. Jeg har fået langt færre private beskeder. Der kommer stadig nogle enkelte, men det er langt mindre, efter at Mikkel og jeg stillede os frem, siger landstræneren.

Bare fordi der er lidt ro på indbakken lige nu, så føler Nikolaj Jacobsen sig alligevel ikke sikker på, at han slipper for beskeder.

- Vi kan jo skuffe til OL, og så kan det være, at det blusser op igen. Men jeg kan ikke ændre på det, men kun appellere til, at folk tæller til ti, siger Nikolaj Jacobsen.

En voxmeter-undersøgelse foretaget af Ritzau i begyndelsen af juli viser, at et flertal af danskerne har en ret klar grænse for, hvad de mener, man kan tillade sig.

71,3 procent mener ikke, at man bør sende private beskeder til elitesportsudøvere, man ikke kender personligt. 10,7 procent synes derimod, at det er i orden. Resten svarer, at de hverken er "enige eller uenige" eller "ved ikke".

Stemmer du til kommunalvalget i år?