23. februar 2020
Jeanette Ottesen er en af de danske svømmere, der har udviklet en spiseforstyrrelse som følge af offentlige vejninger på svømmelandsholdet. (Arkivfoto)
Jeanette Ottesen er en af de danske svømmere, der har udviklet en spiseforstyrrelse som følge af offentlige vejninger på svømmelandsholdet. (Arkivfoto)
Foto: Martin Bureau/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske elitesvømmere har mistet tilliden til ledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske elitesvømmere har mistet tilliden til ledelsen

Afbrudt samarbejde med to svømmetrænere har fået elitesvømmere til at udtrykke mistillid til ledelsen.

Sport - 13. juni 2019 kl. 14:07
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De danske elitesvømmere har mistet tilliden til ledelsen i Dansk Svømmeunion.

Det skriver de i en fælles udtalelse afsendt af svømmeren Daniel Skaaning til flere medier, herunder B.T. og TV2 Sport.

Beskeden fra svømmerne kommer, efter at svømmetrænerne Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen tidligere på måneden opsagde deres stillinger på grund af uenigheder med forbundet.

arrow Læs også: OVERBLIK: Skandalerne i dansk svømning

- Svømmerne på NTC (Team Danmarks Nationale Træningscenter, red.) har mistet tilliden til, at den nuværende ledelse i Dansk Svømmeunion, med Pia Holmen i spidsen, kan få dansk svømning på rette kurs, står der blandt andet i udtalelsen fra svømmerne.

Svømmerne er kede af, at situationen har udviklet sig på sådan en måde, at de to trænere har været nødsaget til at fratræde deres job, lyder det.

- De uenigheder, der har været mellem ledelsen i Dansk Svømmeunionen og trænerteamet om, hvordan eliteidræt skal forvaltes, burde være håndteret i stedet for eskaleret.

- Svømmerne på NTC er meget forbavsede over den situation, som ledelsen har sat os i. De river fundamentet og stabiliteten, kort inden VM, væk under os og har ikke været i stand til at løse de problemstillinger, som har været presserende. Ikke nu - og ikke i tiden helt tilbage til 2004 og frem til i dag.

- Vi vil rigtig gerne spørge ledelsen, om de mener, at de sender et 100 procent forberedt og motiveret hold til VM i Sydkorea? står der i udtalelsen.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen.

Onsdag kom det frem i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion, at trænerne, der tiltrådte i begyndelse af 2017, og unionen "ikke har det samme syn på rammerne for eliteidræt i Danmark".

I april afslørede en DR-dokumentar store problemer i svømmesporten, hvor flere landsholdssvømmere blev ramt af spiseforstyrrelser og psykiske problemer på grund af blandt andet offentlige vejninger frem til 2013.

Selv om flere svømmere detaljeret berettede om vejningerne, som Dansk Svømmeunion forbød i 2005, så hævdede sportschef Lars Green Bach efterfølgende, at unionens retningslinjer var blevet fulgt.

arrow Svømmedirektør tager orlov fra Team Danmark-bestyrelse
19. juni 2019 kl. 09:09 Opdateret: kl. 09:10
arrow Svømmer med opråb: Vores træning på landsholdet lider
17. juni 2019 kl. 14:35 Opdateret: kl. 14:36
arrow Team Danmark: Svømmerne skal bruge energi på at svømme
13. juni 2019 kl. 18:08 Opdateret: kl. 18:10