13. april 2021
Det første løb på UCI's World Tour - UAE Tour - bliver i disse dage kørt i De Forenede Arabiske Emirater. Torsdagens etape blev vundet af Jonas Vingegaard.
Det første løb på UCI's World Tour - UAE Tour - bliver i disse dage kørt i De Forenede Arabiske Emirater. Torsdagens etape blev vundet af Jonas Vingegaard.
Foto: Giuseppe Cacace/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelunion indfører øjeblikkelig udvisning for regelbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelunion indfører øjeblikkelig udvisning for regelbrud

Cykelryttere kan fremover blive hevet direkte ud af løb, hvis de bryder UCI's sikkerhedsregler.

Sport - 25. februar 2021 kl. 19:44
Af Ritzau

Det kan fremover ende med en øjeblikkelig udvisning af et løb, hvis en professionel cykelrytter ikke overholder Den Internationale Cykelunions (UCI) regler for sikkerhed.

Sådan lyder det fra UCI torsdag, efter at unionen har klarlagt rammerne for de nye regler, som blev annonceret i slutningen af januar.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

UCI har blandt andet forbudt den såkaldte "super-tuck"-stilling - hvor en rytter sidder på cyklens overrør - ligesom rytterne skal være mere opmærksom på, hvor de smider tomme vandflasker hen.

Hvis reglerne ikke bliver overholdt, kan det i endagsløb føre til et "rødt kort", hvor rytteren bliver hevet ud af løbet, mens det er i gang.

I etapeløb indføres der et advarselssystem, hvor man ved den første overtrædelse får en bøde og en tidsstraf på 30 sekunder, så en tidsstraf på to minutter, mens en tredje overtrædelse vil føre til udvisning fra løbet.

Adskillige ryttere har udtrykt deres utilfreds med UCI's nye regler. Blandt andre den tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski.

- Hvis man gør det ulovligt at sidde på overrøret, så bliver det næste sikkert, at vi til næste år ikke længere må hæve hænderne op i luften for at fejre en sejr.

- Så bliver der også indført fartgrænser og den slags, sagde polakken i starten af februar til cyclingnews.com.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?