18. januar 2021
Egan Bernals (Ineos) angreb på fredagens Tour de France-etape havde ifølge Joakim Jakobsen tegningerne til at blive historisk, da et jordskred afbrød etapen.
Egan Bernals (Ineos) angreb på fredagens Tour de France-etape havde ifølge Joakim Jakobsen tegningerne til at blive historisk, da et jordskred afbrød etapen.
Foto: Christian Hartmann/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelforfatter: Jordskred i Touren afbrød historisk præstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelforfatter: Jordskred i Touren afbrød historisk præstation

Cykelfans var vidne til noget stort, da dårligt vejr afbrød fredagens etape i Touren, siger cykelforfatter.

Sport - 26. juli 2019 kl. 18:06
Af Ritzau

En af de bedste årgange af Tour de France i mange år fik fredag endnu et dramatisk øjeblik til historiebøgerne, hvis man spørger cykeljournalist og -forfatter Joakim Jakobsen.

Midt på en af de afsluttende og afgørende bjergetaper, hvor den 22-årige colombianer Egan Bernal (Ineos) var gået i angreb og var kørt fra de øvrige favoritter, blev løbet pludseligt bragt til en uventet og kaotisk ende, fordi et jordskred blokerede vejen foran rytterne.

arrow Læs også: Dopingmistanke smadrer ikke Tour-interesse

- Det er bare en streg under, hvor fantastisk et løb det er, siger Joakim Jakobsen, der blandt andet har skrevet bogen "Tour de France - Verdens hårdeste cykelløb" om løbets historie og er journalist på Weekendavisen.

- Det er usædvanligt, at etapen bliver skåret over. Men dybest set er det bare en påmindelse om, at løbet foregår i naturens hærgen. Det er de vilkår, der gælder.

Den pludselige ende på etapen blev ifølge Joakim Jakobsen kun mere spektakulær af det cykelløb, der var gået forinden - særligt Egan Bernals angreb.

- Det er lidt synd for ham i dag. Vi var ved at se noget fantastisk. Vi var ved at se et Merckx-øjeblik, hvor han fuldstændig smadrer alt og alle, siger Joakim Jakobsen med henvisning til Eddy Merckx, der vandt løbet fem gange.

- Det var et meget stort øjeblik. Her ser vi nogen, der træder ind i historien og kommer til at forlade den som en legende. Sådan så det ud. Men okay, nu bliver det også legendarisk.

Brian Holm, der tidligere selv har siddet i Tour de France-feltet som både rytter og sportsdirektør, mener også, at den usædvanlige afslutning bringer etapen op blandt en af de mest mindeværdige.

- Når man vil se tilbage, vil det (afslutningen, red.) gøre den endnu bedre. Jeg sad og så etapen sammen med Bjarne (Riis, red.), og vi blev enige om, at det her er jo til historiebøgerne, siger han.

De to tidligere holdkammerater havde ikke svært ved at komme på et lignende eksempel. De var begge på Telekom-holdet, da Bjarne Riis i 1996 vandt Tour de France som den foreløbig eneste dansker.

En af løbets mere mindeværdige etaper var niende etape, der blev forkortet og vundet af netop Bjarne Riis.

- Var etapen ikke blevet aflyst og al den ballade, der var om morgenen - vi var jo næsten oppe og slås alle sammen - havde man glemt den etape for lang tid siden, siger Brian Holm, der mener, at fredagens etape også vil blive husket længe "på godt og ondt."

arrow Dansk Ineos-chef i uvejr: Der lå fem centimeter hagl
26. juli 2019 kl. 19:34 Opdateret: kl. 19:36
arrow Alaphilippe: Jeg blev slået af en der var stærkere
26. juli 2019 kl. 19:34 Opdateret: kl. 19:36
arrow Bernal overtog den gule trøje: Jeg får lyst til at græde
26. juli 2019 kl. 19:14 Opdateret: kl. 19:14
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?