10. april 2020
Mads Mensah Larsen er første bundesligaspiller, der bliver ramt af coronavirus. (Arkivfoto)
Mads Mensah Larsen er første bundesligaspiller, der bliver ramt af coronavirus. (Arkivfoto)
Foto: Tt News Agency/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronavirus rammer håndboldspilleren Mads Mensah

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronavirus rammer håndboldspilleren Mads Mensah

Landsholdsspilleren Mads Mensah er blevet smittet med coronavirus, men har det godt igen.

Sport - 16. marts 2020 kl. 11:05
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den danske håndboldspiller Mads Mensah Larsen er blevet smittet med coronavirus.

Det oplyser landsholdsspillerens tyske klub, Rhein-Neckar Löwen, på sin hjemmeside.

Klubben skriver, at 28-årige Mensah i sidste uge døjede med influenzalignende symptomer, men ifølge eget udsagn har han det nu godt. Han er i 14 dages karantæne med sin familie.

Mensah bekræfter det også selv i et opslag på Instagram.

- Så blev jeg også ramt af corona. Blev syg i fredags og testet samme dag og nåede at blive rask igen inden, jeg fik svar søndag aften. Ikke de to bedste dage, men bestemt heller ikke de værste.

- Bevæger mig ikke i den største kreds af mennesker, og så vidt jeg ved, har ingen af mine holdkammerater eller jeg selv haft kontakt med nogle af de "røde zoner". Alligevel er det lykkedes mig at støve sygdommen op, skriver han blandt andet.

Rhein-Neckar Löwen har indtil videre valgt at stoppe træningen i klubben.

- Vi er i løbende kontakt med vores holdlæge og sundhedsmyndighederne og vil gøre alt for at stoppe spredningen af virusset, siger administrerende direktør Jennifer Kettemann til klubbens hjemmeside.

- Vi er bevidste om vores forpligtelse og ansvar i denne kritiske situation. Spillerne og vores ansattes helbred er vores topprioritet.

Ifølge dpa er Mads Mensah den første spiller i Bundesligaen, som er bekræftet smittet med den verdensomspændende sygdom.

Den bedste tyske håndboldrække er suspenderet indtil slutningen af april som følge af virusudbruddet, der har kostet 13 personer livet i Tyskland. Knap 6000 er registreret som smittede i landet.

Mads Mensah er i gang med sin sidste sæson for Rhein-Neckar Löwen, hvor han har spillet siden 2014.

Efter indeværende sæson skifter han til ligakonkurrenterne fra Flensburg-Handewitt.

I Danmark er det tidligere kommet frem, at de tidligere fodboldspillere Peter Madsen og Thomas Kahlenberg er blevet smittet med coronavirus. Kahlenberg har siden skrevet på Instagram, at han er blevet raskmeldt igen.

Træneren for håndboldkvinderne fra IF Stjernen i 1. division, Ole Andersen, er også konstateret smittet med coronavirus. Det førte i sidste uge til, at hele holdet blev sat i karantæne, mens en anden klub, DHG Håndbold, valgte at gå frivilligt i karantæne.

Danmarks Idrætsforening har opfordret til, at alle sportsaktiviteter indstilles i en periode på to uger for at stoppe smittespredningen.

Vis dette opslag på Instagram

Så blev jeg også ramt af corona. Blev syg i fredags og testet samme dag og nåede at blive rask igen inden jeg fik svar søndag aften. Ikke de to bedste dage, men bestemt heller ikke de værste. Jeg er ikke interesseret i hverken at tale corona op eller ned. Det jeg gerne vil frem til er at jeg anså det for ret usandsynligt at jeg skulle have det. Bevæger mig ikke i den største kreds af mennesker og så vidt jeg ved har ingen af mine holdkammerater eller jeg selv haft kontakt med nogle af de "røde zoner". Alligevel er det lykkedes mig at støve sygdommen op. Jeg havde aldrig ringet til vores holdlæge under normale forhold, og jeg var aldrig blevet testet hvis han ikke havde lokket en medarbejder fra den tyske sundhedsstyrelse til at få mig på listen. Derfor kunne jeg nemt have slået det hen som en almindelig influenza og tænkt at jeg var helt rask i morgen. Så havde jeg nok pakket Asta ned i bugabooen og smuttet en tur op i supermarkedet til formiddag - det er så rart at handle når der kun er mig og de gamle mennesker. Var nok også blevet enig med en af de gamle damer om hvor latterligt det var at der ikke var noget toiletpapir tilbage fordi folk er nogle fjolser. Asta ville nok have charmet den gamle dame lidt så hun lige blev nødt til at røre de kinder jeg har kysset på hele morgenen og som er fedtet lidt ind i kiks og savl??.... Som sagt skal jeg hverken tale corona op eller ned, men det er her jo om man vil det eller ej og det synes jeg vi alle sammen bliver nødt til at forholde os til så vi kan passe på dem som ikke lige kan feje sygdommen til side på et par dage ved egen kraft. Mig og familien er i karantæne nu - så lang tid helt for os selv har vi aldrig haft før så der var da allerede et enkelt plus. Håber alle andre der også får en lidt anderledes hverdag lykkedes med at finde nogle plusser i det ??

Et opslag delt af Mads Mensah Larsen (@madsmensah) den