25. august 2019
Politiet i London har indledt en undersøgelse af, hvorvidt den engelske landsholdsspiller og Manchester City-stjerne Raheem Sterling (til venstre) er blevet udsat for racistiske tilråb. Her ses han i en duel med Chelseas Mateo Kovacic i lørdagens kamp.
Politiet i London har indledt en undersøgelse af, hvorvidt den engelske landsholdsspiller og Manchester City-stjerne Raheem Sterling (til venstre) er blevet udsat for racistiske tilråb. Her ses han i en duel med Chelseas Mateo Kovacic i lørdagens kamp.
Foto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: City-stjerne: Medierne fremmer racisme i fodboldverdenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

City-stjerne: Medierne fremmer racisme i fodboldverdenen

Manchester City-spilleren Raheem Sterling er angiveligt blevet udsat for racistiske tilråb fra Chelseas fans.

Sport - 10. december 2018 kl. 04:28
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nyhedsmedierne er med til at fremme racisme mod sorte fodboldspillere, mener Manchester City-stjernen Raheem Sterling.

Det skriver han på det sociale medie Instagram.

Meldingen fra den 24-årige angriber kommer, efter at han angiveligt blev udsat for racistiske tilråb fra Chelseas fans under en kamp lørdag.

Både Chelsea og politiet i London er i gang med at efterforske sagen.

Sterling skriver, at han "blev nødt til at grine" af de racistiske tilråb, fordi han ikke kunne forvente noget andet.

- Alt, hvad jeg har at sige, er, at vi skal tænke over at have retfærdig mediedækning og give alle spillere en lige stor chance, lyder det fra Sterling.

Han mener, at sorte fodboldtalenter bliver omtalt negativt i medierne.

- Det er med til at give næring til racisme og aggressiv opførsel, skriver han.

Derfor opfordrer han på det kraftigste medierne til at tænke over, hvorvidt de forskelsbehandler fodboldspillere i deres dækning.

Eksempelvis nævner han, at avisen Daily Mail har kritiseret, at 20-årige Tosin Adarabioyo købte et hus til sin mor for de penge, han fik gennem sin kontrakt med Manchester City, allerede før han havde spillet en Premier League-kamp.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) har meddelt, at det vil støtte op om efterforskningen af sagen. Det skriver det britiske medie BBC.

Hændelsen skal være sket under lørdagens kamp på Stamford Bridge i London, hvor hjemmeholdet Chelsea vandt 2-0.

En video, der er blevet lagt ud på internettet, viser, at flere fans råber efter den engelske angriber, da han samler bolden op ude ved siden af banen i forbindelse med et indkast.

Både politiet og klubben vil gennemgå videomaterialet for at afgøre, hvorvidt Sterling er blevet udsat for racistiske tilråb.

Chelsea oplyste mandag aften, at klubben har suspenderet fire personer fra at få adgang til holdets kampe, mens efterforskningen er i gang.

London-klubben fastslår, at klubben tager afstand fra alle former for diskrimination og vil straffe personer, der ytrer sig racistisk, meget hårdt og med karantæne.