18. juni 2021
Sådan så banen i Brøndby ud for to uger siden. Søndag aften skal der spilles superligafodbold på den igen, når FC Midtjylland gæster landets bedste fodboldbane.
Sådan så banen i Brøndby ud for to uger siden. Søndag aften skal der spilles superligafodbold på den igen, når FC Midtjylland gæster landets bedste fodboldbane.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brøndby har det bedste græstæppe i Superligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brøndby har det bedste græstæppe i Superligaen

Brøndby har den bedste bane i Superligaen, mens de er dårligst i Odense og Farum, mener ligaens anførere.

Opdateret 09. maj 2021 kl. 10:31
Sport - 09. maj 2021 kl. 09:58
Af Ritzau

Superligasæsonen har budt på mange kampe på ujævne, halvmudrede baner.

Sådan har det dog ikke været, når Brøndby har været hjemmebanehold. Ifølge Superligaens anførere er græstæppet på Brøndby Stadion nemlig landets bedste.

Det oplyser Spillerforeningen, som står bag kåringen for Danmarks bedste bane, "Det gyldne greb".

Efter hver kamp bedømmer udeholdets anfører kampbanen med en karakter mellem 1-5, og Brøndbys bane har fået et gennemsnit på 4,36.

Den næstbedste bane finder man i Aalborg, hvor gennemsnittet er 3,93. Dernæst følger Parken i København og Ceres Park i Aarhus, mens FC Midtjyllands hjemmebane, der sidste år var Danmarks bedste, er at finde på femtepladsen.

I bunden finder man græstæppet på Odense Stadion og kunstgræsset på Right to Dream Park i Farum. Begge baner noterer sig for en gennemsnitsscore på 1,93 i anførernes bedømmelser.

Chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, Thomas Lindrup, ærgrer sig over, at banerne gennemsnitligt virker til at blive dårligere.

- Vi må konstatere, at der er for stor forskel på kvaliteten af banerne i Superligaen. Det er et problem, at man møder så forskellige betingelser, alt efter hvilket stadion man spiller på.

- Vi skal simpelthen have hævet bundniveauet for banerne i Superligaen. For vi kan jo se, at det er muligt at have gode baner i Danmark. En god bane er fundamentet for at kunne spille fodbold, og vi skylder spillerne at give dem de bedste betingelser for at præstere, siger Lindrup.

Han anerkender, at man med kampe tidligt i februar - på grund af coronapandemien - har gjort vilkårene for gode baner ekstra vanskelige i denne sæson. Han mener dog også, at flere klubber ikke prioriterer at have en god bane.

arrow Læs også: FAKTA: Sådan rangerer banerne i Superligaen
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?