26. juli 2021
Lasse Vigen sendte Brøndby i front søndag.
Lasse Vigen sendte Brøndby i front søndag.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brøndby-dyder gav derbysejr og førsteplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Brøndby-dyder gav derbysejr og førsteplads

Efter en dramatisk afslutning vandt Brøndby andet derby i træk med 2-1 over FC København og overtog førstepladsen fra FC Midtjylland, der tabte hjemme til AGF.

Sport - 08. marts 2021 kl. 12:00
Af Ritzau

Et godt organiseret forsvar og effektivitet på hurtige omstillinger.

Brøndbys succesformel lyder enkel, men har indtil videre været nok til at skaffe overraskende stor succes i denne sæson. Således også søndag, som formede sig perfekt for klubben på den københavnske vestegn.

For anden gang i sæsonen blev FC København besejret 2-1 i det prestigefyldte derby, og så rakte det endda til at generobre førstepladsen, da FC Midtjylland senere tabte 0-1 til AGF.

Brøndby-anfører Andreas Maxsø savner større anerkendelse af holdets spilkoncept.

- Medierne bliver ved med at snakke om held, men vi har et godt koncept, står godt på banen og udnytter vores chancer. Det er en stærk force, mener Maxsø.

Brøndby havde i de første 70 minutter holdt FCK nede på én stor chance, da Lasse Vigen erobrede bolden fra FCK's Karlo Bartolec på banens midte og stak i kontra og selv afsluttede angrebet til 1-0.

- Vi stod fint på banen i første halvleg, men ikke meget fungerede med bolden. I pausen snakkede vi om at fortsætte med at stå kompakt, for chancerne skulle nok komme. Og på første rigtige omstilling puttede vi den ind, opridser Maxsø.

Men kan det enkle koncept række til at gå hele vejen i guldkampen, blev træner Niels Frederiksen spurgt.

- Jeg synes ikke, at man skal udelukke noget, men vi tager det stille og roligt. Jeg tror, at alle hold kan lægge noget på deres spil. Det kan vi også. Vi har et relativt ungt hold, og der er ting, vi kan blive dygtigere til.

- Men vi har kvaliteter, der er svære at dæmme op for. Vi har offensive spillere, der er svære at holde, og vi har en fantastisk mentalitet og arbejdsiver på holdet og et godt forsvar, der forsvarer med næb og klør, siger Frederiksen.

Nederlaget var en streg i regningen for FCK, der for alvor kunne have meldt sig ind i guldkampen med en sejr.

- Vi kom fra en periode med syv sejre og tre uafgjorte kampe og følte, at vi var rigtig tæt på og kunne tage et nyt skridt i den rigtige retning, så det er et tilbageslag med nul point, lyder det fra FCK-træner Jess Thorup.

- Det bliver ikke nemmere nu med kun 12 runder tilbage, men vi skal møde de andre tophold en masse gange, så vi kan stadig være med til at afgøre det.

Brøndby topper Superligaen med 41 point med to point ned til FC Midtjylland, der tabte hjemme til AGF på et tidligt sejrsmål af ligatopscorer Patrick Mortensen.

AGF er dermed fem point efter Brøndby, mens FCK har syv point op til rivalen.

Lyngby fik nyt liv i bunden med 2-1 ude over Randers, mens Vejle tog et skridt væk fra bunden med 2-0 over OB.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?