18. januar 2021
Vincent Kompany står her med FA Cup-trofæet efter lørdagens sejr over Watford. Det blev hans sidste kamp for Manchester City.
Vincent Kompany står her med FA Cup-trofæet efter lørdagens sejr over Watford. Det blev hans sidste kamp for Manchester City.
Foto: Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anfører forlader Manchester City og rykker til Anderlecht

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anfører forlader Manchester City og rykker til Anderlecht

Vincent Kompany stopper i Manchester City efter 11 år. Han skal være spillende manager i Anderlecht.

Sport - 19. maj 2019 kl. 10:20
Af Ritzau

Efter 11 år i Manchester City er belgieren Vincent Kompany fortid i den engelske mesterklub efter sommerferien.

Anføreren stopper således hos den lyseblå Manchester-klub, når hans kontrakt udløber ved udgangen af juni. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Dermed blev hans sidste kamp for klubben lørdagens FA Cup-finale mod Watford. Manchester City vandt med 6-0 og sikrede dermed en national "treble", da holdet tidligere på sæsonen havde vundet Liga Cuppen og Premier League.

I fremtiden skal han i stedet være spillende manager i den belgiske storklub Anderlecht. Det skriver 33-årige Kompany på Facebook.

- Jeg er taknemmelig for mine seneste år, men jeg vil fortsætte med at være ambitiøs. I de næste tre år skal jeg være spillende manager i Anderlecht, skriver Kompany.

Han fik sin fodboldopdragelse i netop Anderlecht, inden han i 2006 skiftede til Hamburger SV. I 2008 byttede han den tyske klub ud med Manchester City, hvor han har spillet 360 kampe og scoret 20 mål.

Han er klubbens største spiller i moderne tid, siger City-bestyrelsesformand Khaldoon Al Mubarak.

- Der har været mange vigtige bidragere til Manchester Citys genopblomstring, men uden diskussion har ingen været vigtigere end Vincent Kompany. Han har defineret essensen af klubben, siger bestyrelsesformanden.

Vincent Kompany har været med til at vinde fire engelske mesterskaber, to FA Cup-titler og fire Liga Cup-titler.

Han er taknemmelig for, at han slutter sin Manchester City-tid af med en for klubben succesfuld sæson.

- Tiden er kommet til, at jeg skal gå. Og hvilken sæson at slutte af med. Jeg er intet andet end taknemmelig for alle dem, der har støttet mig på den her specielle rejse i en meget speciel klub. Jeg husker den første dag lige så tydeligt som den sidste.

- Jeg vil aldrig glemme, hvordan Manchester Citys fans forblev loyale over for mig i gode tider, men særligt også i dårlige tider, siger Vincent Kompany blandt andet.

Da Manchester City vandt mesterskabet i 2012, klubbens første i 44 år, scorede han et vitalt mål mod lokalrivalen Manchester United i tredjesidste spillerunde, så City overtog førstepladsen.

Også i den netop afsluttede sæson bidrog han med et afgørende mål, da han i næstsidste spillerunde scorede på et formidabelt langskud på Kasper Schmeichel, da City vandt 1-0 over Leicester.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?