18. juni 2021
Aalborg Håndbold kvalificerede sig til kvartfinalen i Champions League efter en samlet sejr over FC Porto i ottendedelsfinalen. De to hold vandt begge med tre mål på hjemmebane, men Aalborg scorede flest udebanemål. (Arkivfoto.)
Aalborg Håndbold kvalificerede sig til kvartfinalen i Champions League efter en samlet sejr over FC Porto i ottendedelsfinalen. De to hold vandt begge med tre mål på hjemmebane, men Aalborg scorede flest udebanemål. (Arkivfoto.)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aalborg sigter mod Final 4 i fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Aalborg sigter mod Final 4 i fremtiden

Aalborg Håndbold får torsdag besøg af Flensburg-Handewitt i den første Champions League-kvartfinale. Det er første gang, at klubben er blandt de sidste otte.

Sport - 12. maj 2021 kl. 12:00
Af Ritzau

Aalborg Håndbold skriver torsdag aften historie.

For første gang er klubben blandt de sidste otte i håndboldens fineste klubturnering, Champions League.

- Det er selvfølgelig fantastisk, og noget man har drømt om i lang tid, siger Jan Larsen, direktør for Aalborg Håndbold.

- Vi har prøvet nogle gange at være med, hvor ottendedelsfinalen har været endestationen, så at vi lige får taget det ekstra skridt, er fantastisk.

Modstanderen er velkendt i form af det tyske storhold Flensburg-Handewitt.

Velkendt, fordi Aalborg slog tyskerne to gange sidste år. Men det betyder ikke, at de danske håndboldmestre er favoritter, mener Jan Larsen.

- Flensburg er favorit på papiret, og de spiller også bedre, end de gjorde sidste år. Så det er en uhyre svær opgave.

- Men vi er også dygtige og har et godt hold, så jeg håber og tror på, at vi kan skabe den overraskelse, som det vil være at slå Flensburg ud af Champions League, siger han.

Trods den historiske kvartfinale bliver det i fremtiden ikke nok kun at være blandt de sidste otte hold. Aalborg har større ambitioner.

Fra 2022 kommer landsholdsstjernen Mikkel Hansen til Aalborg, og allerede i næste sæson lander markante forstærkninger som eksempelvis islandske Aron Pálmarsson.

- Nu har vi været i gruppespillet og er gået videre, så vi sigter højere. Det handler om kontinuerligt at spille med om at komme til Final 4 i Köln, og er vi først der, så tager vi også derned for at vinde, siger Jan Larsen.

Han påpeger, at klubben har leveret overskud de seneste ti år og nu er klar til at tage et yderligere skridt mod verdenstoppen.

Men inden klubben forstærkes, venter der to kampe om en plads i Final 4 allerede i år.

- Rent sportsligt kunne jeg nok godt finde nogle hold, jeg hellere ville have mødt end Flensburg.

- Men omvendt er det et hold, som har en skandinavisk stil. Så det er noget, vi er mere vant til, siger Jan Larsen.

Hos Flensburg-Handewitt glæder de to tidligere Aalborg-spillere Mads Mensah Larsen og Simon Hald sig til gensynet. Flensborg råder over i alt fire danske landsholdsspillere - ud over Mensah og Hald er det Lasse Svan og Emil Jakobsen.

- Jeg har ikke spillet mod Aalborg, siden jeg tog derfra, så jeg glæder mig til at spille i Gigantium igen, siger Mads Mensah Larsen, der spillede i Aalborg fra 2012 til 2014.

Hans holdkammerat Simon Hald er fra Aalborg og spillede i klubben indtil 2018.

- Jeg sad og håbede på, at det var Aalborg, vi skulle møde. Men det bliver svært. De kommer med masser af selvtillid og håber på, at de kan drille os og potentielt vinde, siger Simon Hald.

Begge er imponeret over, hvad der sker i det nordjyske.

- Jeg synes, at det er lykkedes dem at rykke hele tankegangen om, hvorfor man eksempelvis er med i Champions League. Det skal ikke længere være fuldstændig fantastisk, at man er i en kvartfinale, siger Mads Mensah.

- Det ser utrolig spændende ud. Det er fedt, at de som et dansk hold tør at have de ambitioner, supplerer Simon Hald.

For Mads Mensah Larsens vedkommende udløber hans kontrakt i 2022. Han lægger ikke skjul på, at Aalborg Håndbold "helt sikkert" godt kunne friste ham til den tid.

Flensburg-Handewitt har papir på Simon Hald til 2023, og heller ikke Hald er afvisende over for en fremtid i hjembyen.

- Det kunne sagtens tænkes. Lige nu er jeg glad for at være her. Men jeg synes, at det ser interessant ud deroppe, siger han.

Jan Larsen er ikke meget for at snakke om eventuelt flere nye spillere. Han er tilfreds med holdet fra næste år.

- Men man skal aldrig sige aldrig, som han siger.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?