22. juni 2021
Forholdene var forfærdelige med halvmørke og periodevis slagregn. Men Vordingborg burde nok alligevel have scoret. Her klarer Taastrup-keeper Oliver Lip skærene.  Foto: Hans Kurt Frederiksen
Forholdene var forfærdelige med halvmørke og periodevis slagregn. Men Vordingborg burde nok alligevel have scoret. Her klarer Taastrup-keeper Oliver Lip skærene. Foto: Hans Kurt Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vordingborg manglede skarpheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vordingborg manglede skarpheden
Sport Sjællandske - 05. maj 2021 kl. 22:07
Af John Ringstrøm

I efteråret blev det ikke til nogen sportslig styrkeprøve mellem Taastrup FC og Vordingborg i danmarksserien, da sydsjællænderne dengang havde et par spillere med mistanke om coronavirus og derfor ikke mødte op til kampen på Vestegnen.

Det endte med at blive betragtet som en udeblivelse og stadfæstelse af tre skrivebordspoint til Taastrup-mandskabet, så der var lagt i kakkelovnen, da de to hold endelig mødtes på banen onsdag aften på Morten Olsens Alle i Vordingborg.

Men det blev ikke »hævnens time« for sydsjællænderne. Taastrup FC tog en smal sejr på 1-0 efter et mål af anfører Rasmus Hansen. Hans første forsøg blev reddet af Jakob Krag, men riposten røg ud til Taastrup-angriberen, der forholdsvis nemt kunne sætte den ind.

Det skete med seks minutter tilbage af en 1. halvleg, hvor hjemmeholdet ellers nok havde haft chancer til at bringe sig i front.

Gæsterne kom bedst fra start og havde et par nærgående forsøg i det første kvarter, men derfra arbejdede værterne sig ind i kampen.

Vordingborg var uden den skadede topangriber Nicolai Andreasen, men flere af hans holdkammerater burde have ageret en fuldgod stand-in for ham i nogle sitautioner.

Blandt andre Jacob Piilgård, som fik en fin stikning af Mathias Drost, men ikke kunne dreje den ind forbi Taastrup-keeper Oliver Lip.

Drost fik selv en stor chance fra venstre side, men han fik ikke placeret sit skud særlig godt og igen kunne Lip klare skærene.

Efter en halv times tid fik hjemmeholdet frispark fra samme distance, som Andreas Lissau flot drejede et lignende ind mod Ledøje-Smørum. Men denne gang var Lissau ikke lige så skarp.

Andreas Lissau havde endnu en stor chance på en omstilling før pausen, men det var ikke skarpheden, der var i højsædet hos »de blå/hvid-stribede« denne aften.

Heller ikke efter pausen, hvor dominansen blev endnu tydeligere. Taastrup var sjældne gæster på Vordingborgs halvdel, men Nicolaj Jensen formåede alligevel at ramme overliggeren lige over målmand Jakob Krag, som igen stod i vejen på riposten.

Tiden gik, mørket nærmede sig, og Vordingborg blev ved med at søge mulighederne. Mod slutningen så mange et straffespark til Mathias Drost, men det blev ikke fløjtet af dommer Steen Jensen, der endte med at have mere travlt med at dele gule kort ud.

- Det er helt vanvittigt at stå her med nul point. Vi maser dem ned, men vi er ikke skarpe. Vi har chancerne og skal også have et kæmpestraffe på Drost. Jeg forstår ikke, hvor de kan undgå at fløjte det, siger Vordingborg-træner Jan Faber.

Mathias Drost havde endnu stor chance få minutter før tid, men han fik ikke ordentlig ram på afslutningen. Og så kunne gæsterne have lukket opgøret med en omstilling få sekunder før tid, men Krag reddede i Vordingborg-målet.

Havde Vordingborg så måske sparket hjørnespark ind foran mål istedet for bagved, havde chancerne måske været større, men heller ikke på den konto var holdet særlig skarpt.

- De scorer på den ene chance, de har, og så rammer de stolpen på det frispark. Men vi har ikke marginalerne med os, det er til at tude over. Vi gør mange ting rigtigt med de midler, vi har. Det er grotesk og vi får heller ingenting af dommeren. Der er ingen linje, mener Jan Faber.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?