13. juli 2020
I sidste sæson vandt Sofija Richlieva pokaltitlen i Kosovo, og hun har ikke sine sportslige evner fra fremmede. Den nye VK Vestsjælland-spiller er ud af en rigtig volleyfamilie, og hendes far er træner hjemme i Makedonien. Privatfoto
I sidste sæson vandt Sofija Richlieva pokaltitlen i Kosovo, og hun har ikke sine sportslige evner fra fremmede. Den nye VK Vestsjælland-spiller er ud af en rigtig volleyfamilie, og hendes far er træner hjemme i Makedonien. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VK Vestsjælland henter altmuligkvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VK Vestsjælland henter altmuligkvinde
Sport Sjællandske - 24. maj 2020 kl. 20:09
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste sæson blev VK Vestsjællands kvinder nummer syv i grundspillet i Volleyligaen, og den placering vil klubben gerne forbedre, når det går løs igen efter sommerferien.

Vestsjællænderne er da også godt i gang med at ruste sig til opgaven.

Forleden skrev VKV kontrakt med 26-årige Oriana Guerrero fra Colombia, og nu har klubben også fået papir på den 20-årige makedonske landsholdsspiller Sofija Richlieva.

- Jeg har fuldt Sofija længe, så jeg er meget glad for, at det nu er lykkedes at hente hende til klubben, siger VK Vestsjællands træner Jovan Sajnberger i en pressemeddelelse.

Sofija Richlieva er først og fremmest hæver, men med sine 1,85 centimeter er hun også en væsentlig faktor i blokadespillet. Og så har den unge makedoner tilmed erfaring som angriber og råder angiveligt over et kraftfuldt venstrehåndssmash.

Så det er lidt af en altmuligkvinde, der er klar til at trække i VKV-trøjen.

- Jeg tror på, at hun bliver en af de bedste hævere, der nogensinde har spillet i Danmark. Selvom hun kun er 20 år gammel, har hun masser af erfaring og er en sand professionel. Hun arbejder hårdt, er meget positiv og er altid klar til at gå forrest, siger Jovan Sajnberger.

- Jeg er sikker på, Sofija kommer til at falde godt ind i klubben, både som træner for klubbens unge spillere, men også som spiller og holdkammerat.

Trods sine kun 20 år har Sofija Richlieva allerede været vidt omkring og spillet professionel volley for både Ordu Telekom og Büyükcekmese BSK i Tyrkiet, Stal Miecec i den næstbedste polske række og senest KV Skendaraj i Kosovo.

Fremover gælder det så VK Vestsjælland, der er ved at forberede sig til den tredje sæson i Volleyligaen.

- Jeg glæder mig til at komme til Danmark og møde mine nye klubkammerater i VK Vestsjælland. Som spiller er jeg indstillet på at arbejde virkelig hårdt i den kommende sæson og hjælpe klubben med at tage endnu et skridt fremad. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for, at vi kan komme til at spille med i toppen af Volleyligaen, siger Sofija Richlieva.

- Jeg ved, at der kommer store udfordringer, men jeg vil hjælpe så godt, jeg kan - og håber det bedste. Jeg forventer at være i den bedst mulige form og spille på et højt niveau. Og så skal vi være blandt de bedste hold i rækken og altid være sultne efter mere, siger hun.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?