20. oktober 2021
Team FOG Næstved får besøg af Horsens IC
gallery icon

Se billedserie

Team FOG Næstved får besøg af Horsens IC
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tredje sejr af tre mulige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tredje sejr af tre mulige
Sport Sjællandske - 07. oktober 2021 kl. 21:37
Af John Ringstrøm

Sæsonen er startet forrygende for Team FOG Næstved, der torsdag aften i en næsten udsolgt Næstved-Hal1 besejrede de sidste mange års DM-finalister fra Horsens IC.

Det var sydsjællændernes tredje sejr i træk af lige så mange mulige og omvendt er østjyderne nu startet med tre nederlag i lige så mange kampe.

Det var ikke ligefrem fordi alt lykkedes for det hviddragtede hjemmehold, men det fremstod mere som en enhed end Horsens, der på lige fod med Næstved også har skiftet meget ud i truppen op til denne sæson.

Gæsterne manglede retfærdigvis deres mangeårige profil Vedran Borovcanin, der mangler et par uger endnu, før han er klar efter sin håndskade, og også et par andre spillere.

Omvendt er Team FOG Næstved også stadig uden den store center Alonzo Nelson-Ododa, og måske derfor er holdet også udfordret i rebound-spillet.

Horsens har i de to første kampe haft Khalil Ahmad som deres helt store profil med et scoringsgennemsnit på næsten 38 point, så ham holdt sydsjællænderne naturligvis et skarpt øje til. Alt spil hos østjyderne er stort set lagt an Ahmad, og det er der såmænd ikke noget at sige til. Amerikaneren er en fabelagtig basketspiller, der får spillet til at se nemt ud, men selv han rammer ikke det hele. Og han kan heller ikke vinde en kamp alene. Han fik godt nok lavet 32 point, men det er det mindste antal, han har lavet i sæsonens tre kampe hidtil.

På den vis sejrede Team FOG Næstved som hold, selv om det i perioder havde problemer med både at ramme skud fra distancen og ej heller var særlig overbevisende i rebound-spillet. Den statistik endte dog alligevel lige med 35 rebounds totalt til begge sider.

De to mandskaber startede helt lige ud i en første periode, hvor Horsens nåede at være foran med fem point, inden værterne fik udlignet til 22-22.

I anden periode viste hjemmeholdets Vincent Bailey gode takter og sammen med primært Brevin Pritzl var han årsagen til, at Team FOG Næstved kunne gå til pause foran med fem, 49-44.

Efter sidebyttet var det igen Bailey og nu også Bubu Palo, som førte an for værterne. I lange momenter af tredje periode var det bytte-bytte-point mellem de to hold, men mod slutningen af perioden trak Team FOG Næstved fra. Ikke mindst takket være en trepoint-scoring af Palo gjorde, at hjemmeholdet kunne gå ind til fjerde periode i front med fire, 69-65.

I de sidste 10 minutter stod der dog Team FOG Næstved på det meste. Khalil Ahmad var begyndt at vise træthedstegn hos gæsterne, mens værterne havde flere strenge at spille på.

Generelt var der pæne minutter til Holger Rasmussen og Martin Poulsen, men det var den "rutinerede" garde, der sænkede østjyderne i fjerde periode.

Pritzl brillerede med to tre'ere i træk fra hver sit hjørne i venstre og højre, mens Mathias Bak Christensen også lige ville vise sig frem med to styk af de "lange". Også Kameron Williams, som ellers i de tre første perioder havde overladt rampelyset til Vincent Bailey, viste i slutfasen sit store potentiale.

Hele 22-12 vandt Team FOG Næstved sidste periode og dermed endte det med en sikker sejr på 91-77 til værterne.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?