16. januar 2021
Mathias Drost åbnede scoringen for Vordingborg på Præstø Stadion. Han og holdkammeraterne kan se frem til en kamp mod Herlufsholm i næste runde. Foto: John Ringstrøm
gallery icon

Se billedserie

Mathias Drost åbnede scoringen for Vordingborg på Præstø Stadion. Han og holdkammeraterne kan se frem til en kamp mod Herlufsholm i næste runde. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To eventyr sluttede i Præstø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To eventyr sluttede i Præstø
Sport Sjællandske - 26. juni 2020 kl. 05:37
Af John Ringstrøm

Torsdag aften sluttede pokaleventyret for Præstø, da storebror Vordingborg var på besøg. Men det var også sidste kamp på et stadion af græs foran Præstø IFs klubhus.

Kampen om Vordingborg Kommune kan man måske ikke ligefrem kalde torsdagens pokalopgør i anden runde, men der var da alligevel små 400 tilskuere til det kommunale opgør på »stadio communale« i Præstø.

Kommunens bedste hold, Vordingborg IF, der netop er rykket op i danmarksserien, var naturligvis storfavoritter mod det hjemlige serie 3-hold, men til trods var det værterne, der chokerede i første minut ved at erobre bolden og få en stor hovedstødschance på hjørnespark.

De mange tilskuere fra begge byer fik dog den ventede favoritsejr, da de helt sortklædte »sønner af Gåsetårnet« sejrede hele 5-0.

Det kunne måske være blevet til noget mere, hvor vordingborgenserne havde taget kampen en anelse mere seriøst.

Der var lidt sommerbold over det, selv om træner Jan Faber stillede med mange af de bedste spillere, men efter en pauseføring på 3-0, på scoringer sat ind af Mathias Drost, Nicolai Andreasen på straffe og debutant Jacob Piilgård, tog man det lidt let i enkelte perioder.

Det gav faktisk Præstø et par chancer til stor begejstring for publikum, der hyggede sig i solen, hvor nogle af de unge blandt andet også nærmest festede med kæmpe højttalere og øl-bongs. Det er jo studentertid.

Hjemmeholdets anfører Julius Kragh Jørgensen var tæt på en reducering sekunder før pausen, men gæsternes keeper Jakob Krag fistede til hjørnespark.

Igen efter pausen var Præstø-anføreren nærgående og igen måtte Krag helt op i hjørnet for at redde til hjørne.

Vordingborg skulle helt frem til 10 minutter før tid, før de to sidste scoringer blev sat ind. Og begge gange var det angrebslynet Nicolai Andreasen, der scorede.

Indskiftede Mikkel Bruun burde have gjort det til 4-0 lidt tidligere i 2. halvleg, men Præstø-keeper Christian Andersen snuppede Bruuns straffespark.

Præstø viste dog lidt krummer og måske venter der også bedre tider for den stolte klub.

- Vi er den stolteste klub af de mindste i kommunen. Vi startede sidste år med en langsigtet plan, ny træner og en rød tråd gennem ungdomsafdelingen, siger Præstø IFs formand Tonni Ristorp.

Han speakede på livet løs og spillede sejrssange ud gennem højttalerne, når Præstø var tæt på at score.

- Det er jo en stor kamp for os, og sådan en kommer vi ikke til at spille medmindre, det er en pokalkamp igen. Men vores plan skal gerne munde ud i, at vi rykker op i serie 2 inden to-tre sæsoner. Og så har vi faktisk nogle gode U14- og U15-hold, der er på vej, siger formanden.

Han måtte stoppe bulldozerne i mandags, da de var lige ved at invadere banen og pløje den op for at lægge den kunstbane, der skal være færdig omkring uge 42.

- Vi skulle lige spille den her kamp først, men nu kan de godt gå i gang, siger Ristorp forventningsfuldt.

Pokal, 2. runde
Præstø - Vordingborg: 0-5 (0-3)

0-1: Mathias Drost (24)
0-2: Nicolai Andreasen, straffe (27)

0-3: Jacob Piilgård (32)
0-4: Nicolai Andreasen (80)

0-5: Nicolai Andreasen (82)

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?