25. september 2020
Frederik Nielsen og de øvrige Vordingborg-spillere træner videre uden at vide, om de er rykket op.  Foto: John Ringstrøm
Frederik Nielsen og de øvrige Vordingborg-spillere træner videre uden at vide, om de er rykket op. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spænding om udfaldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spænding om udfaldet
Sport Sjællandske - 18. maj 2020 kl. 11:25
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ligesom DBU Jylland og DBU Fyn valgte DBU Sjælland fredag 15. maj også at indstille al turneringsfodbold i denne sæson på grund af corona-krisen. DBU København forventer at melde noget ud om deres rækker i denne uge.

Dermed kender en hel del sjællandske klubber deres skæbne i et forår, hvor det ikke er blevet til en eneste turneringskamp men derimod en hel del utålmodig venten på bare at komme i gang med at træne fodbold.

Der er dog stadig et stort, uafklaret spørgsmål i sjællandsseriens to puljer, hvor Vordingborg i pulje 2 og RB06 i pulje 1 har sikret sig førstepladserne, men endnu må væbne sig med tålmodighed omkring oprykningen.

- Jeg laver den største scene, hvis ikke vi rykker op. Så laver vi en fælles protest. Det store show og den største twist er danmarksserien, som administreres af DBU Sjælland men hører under DBU, siger Vordingborgs cheftræner Jan Faber.

Faber og vordingborgenserne var igennem en kæmpe rutsjetur fredag, hvor det først forlød, at oprykningen til danmarksserien var hjemme. Det blev fejret med oprykningsbannere og flere ønskede tillykke på klubbens facebook-side.

Men længere nede i teksten i en skrivelse fra DBU Sjælland kom forbeholdet.

»Der er fortsat et udestående i relation til nedrykninger fra Herre DS og Kvinde 1. division. Her arbejder DBU's bestyrelse fortsat på at træffe en endelig beslutning. Denne beslutning kan påvirke antallet af op- og nedrykninger ned gennem serierækkerne. Først når DBU's bestyrelse har truffet en beslutning kan det fastslås, om der vil være to oprykkere fra Sjællandsserien og Kvindeserie Øst«, lød det.

- Vi var nogle ledere, der var samlet og humøret var jo helt nede. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at de tager oprykningen fra os, siger Vordingborg-træneren.

Det er beslutningen om, hvad der skal ske med 2. division og især danmarksserien, der er den helt store »game-changer«.

Beslutter DBU og Divisionsforeningen at indstille de turneringer og helt neutralisere dem uden op- og nedrykninger, bliver Vordingborg og RB06 sorteper.

- Så kan DBU Sjælland få lov til at ønske spillerne tillykke med rækken, men at de desværre bare er til grin og må prøve en gang til, siger Jan Faber, der trods den sarkastiske tone prøver at holde optimismen i hævd, indtil en egentlig udmelding lander hos klubberne i løbet af ugen.

Det skulle til gengæld - uanset antallet af eventuelle nedrykkere fra danmarksserierne - ligge fast, at nummer 12 i rækkerne fra sjællandsserien og til og med serie 4 rykker ud.

Det går ud over Frem Sakskøbing og Helsinge i sjællandsserien, Greve og Gladsaxe-Hero i serie 1 samt Skjold Birkerød, Lundtofte, B77 Rødovre, Herstedøster IC, Fløng-Hedehusene, Mørkøv, Nyråd-Langebæk Alliancen og Hvalsø i serie 2.

Op fra serie 1 ryger Solrød FC og Hørsholm-Usserød, op fra serie 2 er det AIK 65, Svebølle, Ølstykke FC og Hillerød, mens blandt andre B73 (2) rykker op fra serie 3.

Alle øvrige potentielle op- og nedrykkere må vente på afgørelsen om danmarksserien.

Har debatten om sexisme taget overhånd?