17. januar 2021
Slagelse B&I lukker op for 700 tilskuere til søndagens hjemmekamp mod Hillerød. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Slagelse B&I lukker op for 700 tilskuere til søndagens hjemmekamp mod Hillerød. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagelse øger tilskuerkapacitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagelse øger tilskuerkapacitet
Opdateret 16. september 2020 kl. 09:02
Sport Sjællandske - 15. september 2020 kl. 19:02
Af Simon Ydesen

Slagelse B&I har op til weekendens møde med Hillerød valgt at udvide tilskuerkapaciteten fra cirka 400 til nu at kunne have 700 mennesker på tribunerne.

Det sker ikke i en forventning om, at Hillerød er en tilskuermagnet, men fordi man har et lokalbrag mod Næstved lige rundt om hjørnet. Nærmere bestemt den 4. oktober.

Divisionsklubberne har fået mulighed for at øge tilskuerkapaciteten i forhold til en ny bekendtgørelse, der blev præsenteret for klubberne i fredags. Samtidig er der mulighed for at blive under den første bekendtgørelse, der tillader op til 500 mennesker på stadion inklusiv spillere, dommere og stab.

Slagelse har valgt at overgå til den nye bekendtgørelse allerede søndag, men det er ikke fordi, det nødvendigvis er en god økonomisk forretning for SBI.

- Ud fra et økonomisk perspektiv kan det ikke betale sig, at vi øger kapaciteten til 700 mod Hillerød, men der er mange ting, som vi skal have erfaringer med frem mod Næstved-kampen, så derfor har vi valgt at åbne op for flere tilskuere, forklarer Mick Keller, der er administrativ leder i Slagelse.

Når det ikke er en god forretning for klubben, skyldes det, at man skal have indkøbt en stor mængde værnemidler i forbindelse med, at klubben overgår til den nye bekendtgørelse.

- Det er alt fra mundbind, flere spritbeholdere, visirer og så videre, som vi skal have købt. Det er en bekostelig omgang, men vi gør det, fordi vi gerne vil skabe en folkefest til kampen mod Næstved, og der skal vi simpelthen have prøvet nogle ting af, for at det kan blive muligt, siger Mick Keller.

En af de ting, som man skal have styr på er de ekstra frivillige, der skal i spil for at kunne håndtere den omfattende opgave det er, når man skal leve op til kravene i den nyeste bekendtgørelse.

- Der er ingen tvivl om, at det er meget ressourcekrævende at omstille sig til de nye retningslinjer, og derfor er vi også gået ud og søge efter frivillige, der kan være med til at hjælpe os med kampafviklingen, siger Mick Keller.

Det er ikke kun ekstra værnemidler og ekstra frivillige hjælpere, der er brug for i forbindelse med flere tilskuere på stadion. Det mest tidskrævende aspekt er lige nu det rent administrative.

Jeg har været rundt med målebånd på stadion for at finde ud fa, hvad vi kan få plads til, og hvor vi kan få plads til folk, fortæller Mick Keller.

- Som det er lige nu, så skal der være tre sæders afstand mellem folk for at overholde afstandskravet på en meter, siger Mick Keller.

Den nye bekendtgørelse kræver også, at klubberne skal have helt styr på, hvem man lukker ind på stadion, så der skal være kontaktoplysninger på samtlige tilskuere, hvilket er et kæmpe arbejde for en enmandshær som Mick Keller.

- Jeg har været i gang med at ringe rundt til alle dem, der i forvejen havde købt billet, fordi de skulle informeres om, at vi afvikler kampen under den nye bekendtgørelses retningslinjer. Derudover skal vi have helt styr på, hvem der sidder hvor. Det vil sige, at vi skal vide, hvem der sidder på hvilket sæde, så vi i tilfælde af et corona-tilfælde kan kontakte de personer, der har siddet foran, bagved til højre og til venstre for den smittede person, siger Mick Keller.

Han lægger ikke skjul på, at det er tung proces at skulle igennem, men med tanke på den ventende Næstved-kamp, så er det et stykke arbejde, som han gerne påtager sig.

- Vi ved endnu ikke, hvor mange tilskuere, vi kommer til at kunne lukke ind til Næstved-kampen. Det skal erfaringerne fra søndagens kamp mod Hillerød være med til at bestemme, men det er som sagt målet, at vi kan skabe en folkefest. I forhold til trygheden i at gå til fodbold kan jeg sige så meget, at vi kun laver tiltag, som vi 100 procent trygt kan stå inde for, siger Mick Keller.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?