18. september 2021
- Jeg løber for at have det godt - og fordi jeg kan lide det. Det sociale betyder også meget for mig, og min træner ved godt, at jeg skal have lov til at løbe mine hygge-løb. Det er dem, der giver mig glæden ved at løbe, siger Bouchra Lundgren Eriksen. Foto: Claus Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

- Jeg løber for at have det godt - og fordi jeg kan lide det. Det sociale betyder også meget for mig, og min træner ved godt, at jeg skal have lov til at løbe mine hygge-løb. Det er dem, der giver mig glæden ved at løbe, siger Bouchra Lundgren Eriksen. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skildpadden ville være chanceløs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skildpadden ville være chanceløs
Sport Sjællandske - 27. december 2019 kl. 08:28
Af Claus Rasmussen

I Æsops gamle fabel om haren og skildpadden vinder sidstnævnte en løbekonkurrence på kvaliteter som arbejdsomhed og målrettethed.

Den sejrrige skildpadde skal dog glæde sig over, at det var den arrogante hare, den var oppe imod og ikke Bouchra Lundgren Eriksen.

Skildpadden ville ikke have haft en chance mod den 43-årige ultraløber fra Tappernøje. Hun besidder nemlig alle skildpaddens kvaliteter - og oveni har hun rigtig god fart i fødderne.

I januar satte Bouchra Lundgren Eriksen personlig rekord i maraton med tiden 2:52.43, i maj blev hun nordisk mester i seks timers løb med 74,4 kilometer, og senere på året var hun med til at sætte dansk rekord for hold ved VM i 100 kilometer løb.

Højdepunktet kom dog da hun i slutningen af september vandt det 100 kilometer lange ørkenløb Ultra Mirage i Tunesien - selv om hun løb forkert undervejs. To gange.

- Jeg er lige blevet inviteret til at løbe med igen næste år. Det var en fed oplevelse, så jeg vil gerne vende tilbage. Og jeg vil jo gerne prøve, om jeg kan løbe ruten uden at løbe seks kilometer forkert..., siger Bouchra Lundgren Eriksen med et grin.

Urealistisk OL-krav
2. juledag trænede Bouchra Lundgren Eriksen på atletikbanen i Herlufsholm, og allerede i begyndelsen af januar venter årets første konkurrence: Marrakech Marathon i Marokko, hvor hun stammer fra.

-Jeg har løbet nogle hygge-maraton siden Tunesien, og min træner kunne godt se, at jeg havde dovnet den og skulle op i tempo. Men nu er jeg tilbage på sporet med struktureret træning, og målet er at løbe under tre timer igen. Det håber jeg at kunne, siger Bourchra Lundgren Eriksen.

Efterhånden har hun løbet langt over 300 maratonløb, men nu er det de endnu længere distancer, hun har fokus på.

- Hvis man skal satse på maraton, så skal han hive et år ud af kalenderen og træne efter det. Hvis jeg gjorde det, kunne jeg nok godt løbe 2:50 eller 2:48, men der er også så meget andet, jeg gerne vil, siger Bouchra Lundgren Eriksen.

Til gengæld lyder OL-kravet på 2:29.30 urealistisk for sydsjællænderen.

- Det tror jeg ikke, jeg kan. Så for mig handler maraton bare om at slå min egen rekord - og så synes jeg, det er en fed distance, som jeg kan løbe med »lukkede øjne«, siger Bouchra Lundgren Eriksen.

Mange opgaver forude
Kort før VM i 100 kilometer løb i efteråret lukkede Bouchra Lundgren Eriksen også øjnene. Ufrivilligt.

Hun besvimede i en sauna inden afrejsen til Kroatien og slog hovedet mod en væg.

Alligevel tog hun afsted, stillede op, og gennemførte i tiden 9:02,01.

Det resultat satser hun på at forbedre ved VM i Holland 12. september. Hvis tiden og kræfterne altså er til det.

- Det ligger tæt på mit løb i Tunesien 3. oktober. Jeg vil gerne levere et godt resultat ved VM - både personligt og med holdet. Men jeg må se, hvordan kroppen har det, siger Bouchra Lundgren Eriksen.

- Bare man kunne restituere over en nat, for der er så mange sjove ting, jeg gerne vil.

En anden af dem er de nordiske mesterskaber i seks timers løb på hjemmebane i København til april, så der er allerede masser af krydser i kalenderen for 2020.

Opbakning hjemmefra
Længere ude i fremtiden venter endnu flere udfordringer for Bouchra Lundgren Eriksen,

- Jeg vil også gerne løbe 24 timers løb på et tidspunkt. Jeg håber, jeg har nogle år endnu inden for ultraløb. Så jeg er slet ikke færdig. Vi har en på ultralandsholdet, der er 53 år. Så det handler bare om at blive ved med at arbejde og kæmpe for det, siger Bouchra Lundgren Eriksen, der er mor til fire børn på 18, 12, 9 og 6 år.

- De bliver jo også ældre, og så kan jeg tage på endnu flere ture, siger hun med et grin, inden hun sender en tak til sin mand.

- Kim er en kæmpe støtte. Uden ham ville jeg ikke kunne komme afsted til træning og konkurrencer. Så det er vigtigt med opbakning fra familien. Ellers kunne det ikke lade sig gøre, siger Bouchra Lundgren Eriksen.

- Det er hårdt arbejde i perioder, og engang imellem spørger han også, om mit ene ben skal falde af, før jeg stopper..., siger hun.

Synes du, at kommunen er der for dig?