19. februar 2020
Arnel Dedic (t.h.) var henvist til tilskuerpladserne i sæsonpremieren. Han har karantæne i yderligere en kamp, hvilket betyder, at han heller ikke er på bænken i onsdagens hjemmekamp mod Bakken Bears. Foto: Simon Ydesen
gallery icon

Se billedserie

Arnel Dedic (t.h.) var henvist til tilskuerpladserne i sæsonpremieren. Han har karantæne i yderligere en kamp, hvilket betyder, at han heller ikke er på bænken i onsdagens hjemmekamp mod Bakken Bears. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Panderynker i problem fyldt premieresejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Panderynker i problem fyldt premieresejr
Sport Sjællandske - 27. september 2019 kl. 20:30
Af Simon Ydesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Team FOG Næstved var ikke tilnærmelsesvis ligeså overbevisende som forventet, da man trods alt vandt sæsonpremieren ude mod EBAA med 82-68.

Da kampen mellem EBAA og Team FOG Næstved skulle fløjtes i gang havde der indfundet sig 44 tilskuere for at være helt præcis. 45 hvis man regner Team FOG Næstveds cheftræner Arnel Dedic med. Han var nemlig henvist til tilskuerpladserne som følge af to dages karantæne, som han har taget med fra sin tid i Horsens.

I stedet var det assistenttræner Sergio Rico, der havde ansvaret på sidelinjen.

Spanske Marin fandt rytmen

I den helt og aldeles stemningsforladte hal kunne de 44 tilskuere se hjemmeholdet lægge energifyldt fra land, mens Team FOG Næstved lige skulle finde det rette gear. Det tvang Serigo Rico til at tage en time out, hvor der blev snakket med store bogstaver.

Kampen i tal
  • Basketligaen
  • EABB - Team FOG Næstved: 68-82
  • Periodecifre:
  • 20-25, 14-25, 23-14, 11-18
  • Topscorer for Team FOG:
  • Uche Ofoegbu 20 point

Team FOG Næstveds nye spanske guard Javier Marin fik i indledningen ikke sat det nødvendige tempo i Team FOG-spillet, men stille og roligt fandt han og de øvrige Team FOG-spillere ind i en rytme, som EBAA-spillerne ganske enkelt ikke kunne være med i.

Ved pausen var det sydsjællandske basketmandskab foran 50-34, og anden halvleg virkede som en formalitet, hvilket det dog ikke blev.

Det må være med bange anelser, at Team FOG-lejren går ind til Bakken-kampen, for det så på ingen måde imponerende ud i sæsonpremieren. Den forventede niveauforskel var langt mindre, end det var tilfældet i sidste sæson, da de såkaldte Pro B-hold var slagtekvæg mod hold som Team FOG Næstved. I begyndelsen af fjerde og sidste quarter var Team FOG Næstved blot foran med 64-59, og en potentiel sensation blev pludselig et tema. Med fem minutter tilbage kunne man fornemme spændingen og intensiteten tage til. Inden Arnel Dedic nåede at selvdetonere på tilskuerpladserne, fik Team FOG-spillerne dog styr på kampen, og sejren blev sikret.

Skader i optakten

Der bør dog alt andet lige være grund til panderynker hos direktør Andreas Larsen, sportschef Thomas Foldbjerg og træner Arnel Dedic, for det så på ingen måde lovende ud i Aarhus. Eneste trøst er, at Arnel Dedic havde meldt ud, at dette scenarie meget vel kunne være virkeligheden i sæsonens indledning på grund af de mange skader, man har døjet med i optakten, og sæsonen afgøres aldrig i september, så der er næppe panik i Team FOG-lejren.