25. september 2021
Frederik Nielsen troede, at en skade ville sætte en stopper for hans karriere, men i Vordingborg fandt han både fodboldglæden og sit gamle niveau igen. Fremover står den dog på Brønshøj, hvor en prøvetræning er mundet ud i et længerevarende »forhold« mellem ham og klubben. Foto: Hans Kurt Frederiksen
Frederik Nielsen troede, at en skade ville sætte en stopper for hans karriere, men i Vordingborg fandt han både fodboldglæden og sit gamle niveau igen. Fremover står den dog på Brønshøj, hvor en prøvetræning er mundet ud i et længerevarende »forhold« mellem ham og klubben. Foto: Hans Kurt Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nielsen får nye striber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nielsen får nye striber
Sport Sjællandske - 27. juli 2021 kl. 22:24
Af John Ringstrøm

Næstved-drengen Frederik Nielsen forlader Vordingborg og tørner i næste sæson ud for Brønshøj, der for første gang i 75 år ikke er at finde i dansk divisionsfodbold.

Den 22-årige fysisk stærke defensivspiller har valgt ikke at tage turen med sydsjællænderne ned i sjællandsserien men istedet valgt at blive i danmarksserien, da han har lavet en aftale med en af nedrykkerne fra 2. division.

- Jeg bor i København og studerer til finansøkonom herinde, og så synes jeg transporten til Vordingborg var for lang til at spille i sjællandsserien. Men jeg skylder Vordingborg en kæmpetak, for dér fik jeg fodboldglæden igen. Og så havde holdet med Jan Faber som træner et af de bedste - hvis ikke det bedste - omklædningsrum, jeg har været i, lyder det fra Frederik Nielsen.

Nielsen spillede et fint forår for Vordingborg, men det var ikke nok til at hjælpe »gåsetårns-drengene« til at blive i danmarksserien.

- Jeg var selv overrasket over, hvor godt det gik mig personligt i foråret. Det var dejligt at få mit »gamle jeg« tilbage efter at have været ude i halvandet år med en meniskenskade, som jeg på et tidspunkt frygtede ville få mig til at stoppe med fodbold, fortæller Frederik Nielsen.

Han havde sine barneår i Holmegaard, kom til Næstved som 10-årig og skiftede så til HB Køge som U15-spiller sammen med blandt andre den nuværende New York City FC-spiller Malte Amundsen og målmand Andreas Piilgård.

Det sidste år af hans U19-tid i Køge-klubben blev dog ødelagt af skaden i knæet, men heldigvis kom han over den og blomstrede op igen i Vordingborg.

- Det har været »outstanding« at spille i Vordingborg. Derfor var det en også en svær beslutning at stoppe, men trods alt den bedste for mig, siger Frederik Nielsen, der kørte turene fra København i sidste sæson sammen med holdkammerat Emil Brandt.

Frederik Nielsen bliver i den stribede dragt, som nu bare får »hvepsenes« gul/sorte striber i stedet for de blå/hvide.

Dermed følger han også i fodsporene på andre lokale spillere, der har været forbi Tingbjerg - blandt andre Mads Rønne og Andreas Lissau.

- Brønshøj er jo stadig en stor klub, selv om den er rykket ned. Det kan man mærke. Det har ikke været okay for dem at rykke ud, og de VIL bare tilbage i divisionerne med det samme. De har mistet mange, men også beholdt nogle af profilerne, konstaterer Næstved-drengen, der er gået ind i tredje træningsuge med Brønshøj.

- Det har været ekstremt hårdt. Jeg spillede også 40 minutter i 1-0-sejren over Hvidovre og 80 minutter, da vi senest tabte 0-4 til FC Roskilde. Jeg har spillet i midterforsvaret men også været rykket op på »6'eren«. Om jeg kommer til at starte inde eller ej, ved jeg ikke, for der er fair konkurrence, siger Frederik Nielsen, der skal forsøge at overbevise den nye træner Thomas Westh Hansen (tidligere bl.a. Avarta) om, at han skal foretrækkes, når det går løs i turneringen 7. august hjemme mod Allerød.

- Jeg har været meget tilfreds med starten herinde, og det virker også til, at de er tilfredse med mig, siger Nielsen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?