30. maj 2020
»Tak fordi jeg måtte komme«, sagde Alexander Quaye på klingende dansk. Ellers foregik al hans snak på engelsk, hvilket var forståeligt, men måske afholdt nogle fra at spørge. I baggrunden til venstre ses Karsten Jensen.Foto: John Ringstrøm
gallery icon

Se billedserie

»Tak fordi jeg måtte komme«, sagde Alexander Quaye på klingende dansk. Ellers foregik al hans snak på engelsk, hvilket var forståeligt, men måske afholdt nogle fra at spørge. I baggrunden til venstre ses Karsten Jensen.Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved-fans fik fine forklaringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved-fans fik fine forklaringer
Sport Sjællandske - 14. august 2019 kl. 07:34
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 80 fodboldfans med hang til Næstved Boldklub havde fundet vej til klubhuset på Rolighedsvej tirsdag aften for at høre om klubbens visioner og forklaring på »rigets tilstand« i den sydsjællandske 1. divisionsklub.

arrow Læs også: Fodboldklub får 675.000 kommunale kroner

Det skulle bare have taget en time, men det tog to og cirka et kvarter.

Så stor var talelysten hos både klubbens direktør Peter Nielsen, assistenttræner Karsten Jensen og den ene ejer Alexander Quaye, da de holdt deres oplæg som værter til det velbesøgte fanmøde. Spørgelysten var også stor hos de mange fans og klubfolk med »grønne hjerter«, da det blev deres tur.

- Overordnet set er jeg tilfreds og fortrøstningsfuld, lød det efter mødet fra Michael Poulsen.

Han har været Næstved-fan i omkring 15 år og har sågar fået tatoveret Næstved Boldklubs logo på sin ene underarm. Godt nok det gamle logo - men alligevel.

- Langt hen af vejen fik vi svar på det hele. Jeg tror, der måske var nogle spørgsmål, der ikke kom frem på grund af sprogbarrieren, da meget af det foregik på engelsk. Men jeg er glad for, at det ikke kom til mundhuggeri, siger Poulsen.

Mange ting blev i overbevisende og redelig stil lagt frem på bordet af klubledelsen. Alt lige fra spillestil over talentcenter, som på engelsk kaldes »academy«, via ophør af gamle spilleraftaler til en eventuel nedrykning til 2. division blev vendt og drejet.

Der var selvfølgelig også skeptiske røster, lidt skæve øjenbryn og kritiske spørgsmål fra forsamlingen, hvor selv en kapacitet som den tidligere Næstved-bomber, Mark Strudal, også var at finde. Ifølge avisens oplysninger af ren interesse og som tidligere grøn superhelt.

Ét af de helt store spørgsmål gik på, hvordan det er »lykkedes« de nye ejere og ledelsen at ændre et succesrigt mandskab, der blev nummer fire i sidste sæsons 1. division, til et bundhold, der har tabt sæsonens tre første kampe, og som slet ikke har det sammenhold, man havde sidste år.

Hertil svarede Alexander Quaye blandt andet, at det skal være skidt, før det bliver godt.

- Vi har gode spillere individuelt, men som hold fungerer det ikke helt endnu. Men vi er kun tre kampe inde i sæsonen. Vi har indkasseret mål på individuelle fejl. Ellers har vi faktisk spillet bedre end modstanderne. Vi skiller os ikke af med spillere på grund af fejl, sagde Quaye, der generelt var meget optimistisk omkring fremtiden på holdets og klubbens vegne.

Også selv om det skulle ende med nedrykning.

- Hvis det sker, har vi ikke noget valg. Det må vi tage med. Men vi vil reagere i hvert vindue, hvis vi ikke er gode nok. Og det er uanset, om vi fører rækken eller ligger i bunden, sagde klubejeren fra Ghana.

Hans partner, tyske Fabian Ernst, var ikke tilstede.

Både Alexander Quaye og Peter Nielsen pointerede, at det tager tid at bygge noget nyt op. En ny spillestil, som dikteres af klubledelsen, skal implementeres, og mange nye spillere skal falde på plads.

Mange spillere er væk siden sidste sæson, og her fik de mange fans en plausibel forklaring på, hvorfor hver enkelt af de 13 spillere er forsvundet i løbet af sommerferien.

Også bruddet med den tidligere træner Michael Hemmingsens og den nyligt afgåede korttids-ansatte træner Per V. Hansen blev nævnt som resultater af den nye stil.

»Pressen« fik også en overhaling, da den i Quayes øjne blandt meget andet har overset, at de tre unge talenter William Lenart, Magnus Jørgensen og Jeppe Rømer Jørgensen har fået kontrakt og allerede indgår i truppen.

Det lød nemlig fra klubledelsen med stor begejstring i stemmen, at der virkelig bliver satset på den lokale ungdom fremover.

- Jeg har set masser af ungdomskampe. Eksempelvis spiller vores U15 noget af det bedste fodbold i klubben og mange af dem vil vi gerne holde på. Det er også en ambition, at vi om fem-seks år har en lokal træner for vores førstehold, konstaterede Alexander Quaye.

Netop omkring trænersituationen fik de fremmødte tilhængere også en nyhed til at gå hjem på, at spanske Fernando De Argila tirsdag modtog sin opholds- og arbejdstilladelse og derfor kan være med på bænken i søndagens vigtige hjemmekamp mod Hvidovre.

Peter Nielsen var også meget tilfreds med fan-fremmødet.

- Superfedt. Det viser, at rigtig mange har interesse i vores klub og at vi i bund og grund ønsker det samme. Nemlig at det skal gå vores klub, som vi alle holder så meget af, godt i fremtiden, og at vi kommer til at stå langt stærkere end hidtil. Jeg havde en rigtig god fornemmelse efter mødet, lød det fra Næstved-direktøren.

arrow Der var hurtigt et mismatch mellem klub og træner
06. august 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?