16. januar 2021
Den tidligere Næstved-ejer Peter Birk skulle have haft anden del af betalingen for salget af Næstved Boldklub 1. juli, men han og de øvrige tidligere aktionærer har ikke fået pengene endnu. Foto: John Ringstrøm
Den tidligere Næstved-ejer Peter Birk skulle have haft anden del af betalingen for salget af Næstved Boldklub 1. juli, men han og de øvrige tidligere aktionærer har ikke fået pengene endnu. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved-ejere mangler at betale tidligere ejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved-ejere mangler at betale tidligere ejere
Sport Sjællandske - 03. juli 2020 kl. 21:26
Af Simon Ydesen

Fronterne er trukket op mellem de tidligere og nuværende ejere af Næstved Boldklub. Årsagen er en manglende betaling af den resterende købssum fra overtagelsen i 2019.

Da Næstved Boldklub i januar 2019 skiftede hænder, så Peter Birk og en række lokale aktionærer solgte klubben til Fabian Ernst og Alexander Quaye blev første del af købssummen betalt med det samme. I overdragelsesaftalen stod der, at næste rate skulle falde den 1. juli 2020. Altså onsdag.

Det er imidlertid ikke sket, og det får nu den tidligere ejerkreds med Peter Birk i spidsen til at tage skridt mod en tur i retten.

- Vi har sendt sagen videre til advokat, siger Peter Birk til Sjællandske.

- Sagen bliver sendt til inkasso, hvis ikke der sker noget i en fart, siger den tidligere hovedaktionær i Næstved Boldklub.

I sidste ende kan sådan et krav ende med en konursbegæring, hvis der ikke betales, men så galt tror og håber Peter Birk nu ikke, at det går Næstved Boldklub.

- Det undrer mig bare, at vi ikke har hørt noget fra de nye ejere i halvandet år, og nu kan vi så snakke, efter betalingsdatoen er overskredet, siger Peter Birk.

Han bekræfter endvidere overfor Sjællandske, at der nu foregår en dialog med de nuværende klubejere, men det er tvivlsomt, hvor meget den dialog fører med sig.

- Vi snakker med ejerne nu, men jeg ved ikke, hvad det fører til, siger Peter Birk.

Såvel Peter Birk som en anden tidligere aktionær, Søren Jakobsen, bekræfter overfor Sjællandske, at der ikke er gået penge ind på kontoen den 1. juli, og for Søren Jakobsen er det først og fremmest klubbens ve og vel, der ligger ham på sinde.

- Jeg er da lidt bekymret for klubben, men det er mest i forhold til den nuværende stilling i 1. division, siger Søren Jakobsen.

Ifølge Sjællandskes oplysninger var købssummen i sin tid i underkanten af fem millioner kroner, og cirka en tredjedel af de penge er allerede betalt i forbindelse med overtagelsen, men der mangler fortsat et millionbeløb, som skal falde via et par rater. Det er dog ikke en oplysning, som hverken Søren Jakobsen eller Peter Birk ønsker at gå nærmere i detaljer med.

I lørdagens udgave af Sjællandske kan du læse, hvordan klubejer Alexander Quaye forholder sig til situationen, der kan ende med en konkursbegæring i yderste konsekvens.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?