27. juli 2021
Magnus Beck fra Hedeland ved Roskilde kom til Enduro-løbet i Næstved og var flyvende som den førende i eliteklassens DM-stilling. Men han måtte udgå med en punktering på forhjulet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Magnus Beck fra Hedeland ved Roskilde kom til Enduro-løbet i Næstved og var flyvende som den førende i eliteklassens DM-stilling. Men han måtte udgå med en punktering på forhjulet. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mesterkørsel med store forhindringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mesterkørsel med store forhindringer
Sport Sjællandske - 14. juni 2021 kl. 06:29
Af John Ringstrøm

Der blev hoppet over kæmpe betonrør, europapaller og kørt på et knivsæg på smalle højderygger, da en afdeling af de danske mesterskaber i Enduro søndag kom til Næstved.

På et nyanlagt enduro-område på Ydernæs havde arrangør Thomas Kongshøj og hjælpere fra Enduroklubben Danmark anlagt et 5,5 kilometer langt spor og på det tog Kongshøj fra Næstved selv sejren i el-klassen.

- Det var en fantastisk dag, og det blev faktisk rigtig godt, selv om vi måtte finde et nyt område at køre på med få dages varsel, siger Thomas Kongshøj, som i første omgang havde planlagt løbet i Mogenstrup Grusgrav.

Her blev det aflyst, da Dansk Naturfredningsforening og Næstved Kommune fandt ud af, at der var mange sjældne dyre- og plantearter i grusgraven, men på det flade græsområde på Ydernæs var der ingen problemer og forholdene næsten lige så gode.

- Det blev godt udnyttet. Der var ikke så mange højdemeter, men fine forhindringer med balancekørsel og også lidt skovkørsel. Og der kom faktisk også ret mange ud og kiggede, efter Carsten Rasmussen (Næstveds borgmester, red.) havde klippet snoren, fortæller Thomas Kongshøj.

El-klassen skulle køre to gange 40 minutter og her vandt Kongshøj selv begge heat.

- Det hele var så godt planlagt, så jeg ville selv nyde det ved at køre med, siger Næstved-køreren, der havde vennen fra Slagelse Tim Ottesen bag sig på andenpladsen og Benjamin Mortensen fra Dianalund på tredjepladsen.

I eliteklassen vandt jyske Oliver Schmidt foran Slagelses Nikolaj Fredsgaard med Simon Rasmussen fra Vordingborg på tredjepladsen.

Den førende i DM-stillingen inden løbet var Magnus Beck fra Hedeland, men undervejs punkterede han på forhjulet og måtte udgå.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?