30. juli 2021
- Under coronanedlukningen har jeg haft tid til at tænke over, hvorfor jeg elsker roning. Det bedste er, når man er på vandet med sine holdkammerater - og det går hurtigt. Men jeg nyder også den viljestyrke, jeg har, når jeg presser mig selv, siger Astrid Steensberg. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

- Under coronanedlukningen har jeg haft tid til at tænke over, hvorfor jeg elsker roning. Det bedste er, når man er på vandet med sine holdkammerater - og det går hurtigt. Men jeg nyder også den viljestyrke, jeg har, når jeg presser mig selv, siger Astrid Steensberg. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsholdsroer bliver i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsholdsroer bliver i USA
Sport Sjællandske - 20. maj 2020 kl. 07:53

Dansk Forening for Rosport vil gerne have en kvindelig otter med til OL i Paris i 2024.

Derfor starter forbundet et langsigtet projekt op allerede nu, og Astrid Steensberg fra Sorø er blandt de inviterede roere.

Så start coronasituationen giver mulighed for det, mødes deltagerne til den første træningssamling, men det bliver uden den 24-årige vestsjællænder.

De seneste fire år har Astrid Steensberg studeret og roet på University of Southern California i Los Angeles, og hun har netop færdiggjort sin uddannelse.

Alligevel har hun valgt at blive i USA.

- Normalt må man kun ro i college-regi i fire år, men på grund af coronaen har jeg fået et ekstra år, og skolen har tilbudt samme finansiering som hidtil, siger Astrid Steensberg.

Roeren havde ellers søgt ind på flere uddannelser i Danmark efter sommerferien, men nu har hun sagt ja til et travlt år mere i USA.

- Det kom som en overraskelse, at det var en mulighed. Men nu skal jeg læse »Master in Public Health«. Det er en toårig uddannelse, men jeg skal tage den på ét år - samtidig med træning to gange om dagen. Så det bliver hårdt, siger Astrid Steensberg.

- Jeg begynder allerede i sommerskole på onsdag, og så fortsætter det frem til den rigtige skolestart i august. Så sommerferien er aflyst.

På grund af coronavirusset foregår undervisningen i øjeblikket online, og derfor overvejer Astrid Steensberg at rejse hjem til Danmark senere på sommeren og klare studierne på afstand.

- Jeg havde jo glædet mig til at komme hjem. Herovre kan jeg kun træne ergometer-roning og løbe lidt, men Danmark åbner jo op nu - og jeg savner at ro på vandet. Det har jeg ikke været siden marts, siger Astrid Steensberg.

- Så måske kan jeg være med til at træne med otteren senere på sommeren. Vi har et stort potentiale i 2024, og det er et utroligt spændende projekt, siger hun.

Hvornår der bliver mulighed for træning til vands i USA, ved soraneren ikke.

- Jeg håber til efteråret..., siger Astrid Steensberg, der til gengæld ikke regner med, at situationen på skolen bliver normal foreløbig.

- Der går rygter om, at næste skoleår også bliver med online- undervisning. Der er elever fra 110 lande, og det er svært at forestille sig, at de alle kan komme tilbage til august, siger hun.

En stor del af de cirka 44.000 studerende på University of Southern California rejste hjem, da coronakrisen brød ud, men Astrid Steensberg blev - og det har hun ikke fortrudt.

Heller ikke selv om indbyggerne i Californien har været ramt af omfattende restriktioner

- Jeg bor sammen med nogle af mine holdkammerater, og vi har forsøgt at gøre det så hyggeligt som muligt og få det bedste ud af det, siger Astrid Steensberg.

Den forgangne uge var dog følelsesmæssig hård.

- Jeg havde min sidste eksamen i tirsdags, og det var hårdt at acceptere, at det ikke kunne fejres med »caps and gowns«, siger Astrid Steensberg med henvisning til afgangselevernes traditionelle hatte og kapper.

- Skolen plejer at være forvandlet, og det er en fantastisk tid. Det har man jo oplevet de andre år og set frem til. Så jeg er glad for, at jeg trods alt kunne fejre det lidt med mine venner, men jeg er ærgerlig over, at min familie ikke kunne være med.

Familien får chancen igen næste år, og det betyder meget for Astrid Steensberg at få mulighed for at afslutte både skolegangen og college-roningen ordentligt.

- Det fede ved roning er jo at få lov at konkurrere. Det er højdepunktet, og vi fik ikke lov til at vise vores fart i år og teste den mod konkurrenterne, siger Astrid Steensberg, der håber at kunne slutte af med et amerikansk mesterskab næste forår.

- Det er i hvert fald planen og målet. Jeg er taknemmelig for at få et ekstra år i båden. For det ville have været hårdt bare at slutte collegekarrieren fra den ene dag til den anden på grund af coronaen. Så jeg er super glad, siger hun.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?