5. august 2020
7. marts spillede Vordingborg sidste træningskamp mod Taastrup. Siden har sjællandsseriens tophold ikke været på banen. Men mandag aften var der igen samling under cheftræner Jan Faber (i midten) og humøret var tårnhøjt som Gåsetårnet. Foto: John Ringstrøm
gallery icon

Se billedserie

7. marts spillede Vordingborg sidste træningskamp mod Taastrup. Siden har sjællandsseriens tophold ikke været på banen. Men mandag aften var der igen samling under cheftræner Jan Faber (i midten) og humøret var tårnhøjt som Gåsetårnet. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kåde spillere på banen igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kåde spillere på banen igen
Opdateret 11. maj 2020 kl. 21:12
Sport Sjællandske - 11. maj 2020 kl. 14:49
Af John Ringstrøm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter små ni uger uden normal fodbold på holdplan er de fleste klubber så småt begyndt at starte op igen.

Mandag aften havde sjællandsseriens førerhold, Vordingborg, således første samling og det trods stor uvished, om DBU Sjælland overhovedet vælger at færdiggøre sæsonen eller lukke den ned.

- Det er frustrerende, at de ikke har meldt noget ud. DBU Jylland har sløjfet deres turneringer, men de kører også med halvårs, så det er lidt anderledes, siger Vordingborgs cheftræner Jan Faber, som frygter, at hans tophold ikke får lov at rykke op i danmarksserien.

- Nu har vi fået aflyst en træningslejr i Tyrkiet og drengene har ikke fået lov at spille kampe i foråret. Det vil dræne alle for energi, hvis vi ikke rykker op. Hvis det ender med, at turneringen droppes, kan bundhold få lov til at overleve, mens der ingen gevinst er til tophold. Men vi har valgt at være positive. Jeg magter ikke at tænke så meget over det. Nu vil vi bare glæde os over, at vi kan være sammen igen, lyder det fra Faber.

Der var en kæmpe glæde blandt Vordingborgs fremmødte på banerne ved Morten Olsens Alle. Banerne var kridtet op og alle forholdsregler udstukket af myndighederne blev overholdt til punkt og prikke.

Jan Faber og assistenttræner Trold Ellegaard havde delt de 18 spillere op i to grupper på en 11-mandsbane, mens målmandstræner Nils Stausholm hundsede med tre målmænd på en anden bane.

- Det bliver til en let gang fodtennis og andre øvelser. En let gang træning. Vi må jo ikke heade eller tage en bold ned med brystet. Men vi får også grinet lidt. Vi har valgt at vende det om og i stedet være glade for, at vi er kommet tilbage og ser hinanden, siger Jan Faber.

Hans spillere var klædt om hjemmefra og kørte også direkte hjem efter træningen, da klubhuset og omkædningsrum i et stykke tid endnu vil være lukket land.

Drikkedunke stod også klar på rad og række med hver enkelts navn på. Hver gruppe havde 10 bolde, så alle i hvert fald havde én hver.

- Boldene må vi så ordne bagefter med vask og afspritning. Og så træner vi igen onsdag og torsdag, konstaterer Jan Faber, der morede sig lidt over farcen med den forsimplede træning uden hovedstød.

- Så må Mikkel Bruun (angriber, red.) jo bare øve saksespark og målmændene må tage med hænder - med handsker på, siger Faber med et smil midt i al alvoren.

- Vi må selvfølgelig have fokus på at overholde reglerne og handle med respekt for sygdommen. Og så må vi se, hvad unionen melder ud. Det er lidt svært at blive klog, siger Vordingborg-træneren, der løbende er i kontakt med en del kolleger rundt om på Sjælland.

- Der er ingen, der rigtig ved, hvad der skal ske. Jeg hører forskellige scenarier. Men som sagt orker jeg ikke rigtig at tænke på det, kommer det med et lille suk fra Faber.

Også anfører Thomas Hebo glædede sig over at være tilbage på banen.

- Det er sgu' en fornøjelse. Mest for at se drengene igen og få mærket bolden. Det er en irriterende uvished ikke at have kampe at se frem til, men vi må bare glæde os over at være her, siger Vordingborg-anføreren, der dog havde det lidt stramt med, at spillerne hverken måtte heade til bolden eller tæmme den med brystet i forhold til de udstukne retningslinjer.

- Det er jo en væsentlig del af spillet, der ryger ud, men det må vi vænne os til. Vi må overholde reglerne, siger Hebo.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?