11. april 2021
Ismail Elmekkaoui i aktion for Næstveds sjællandsseriehold mod Tuse i sidste sæson. Bag ham ses holdkammerat og nu kontraktspiller i Næstved, Julius Madsen. Foto: Per Christensen
Ismail Elmekkaoui i aktion for Næstveds sjællandsseriehold mod Tuse i sidste sæson. Bag ham ses holdkammerat og nu kontraktspiller i Næstved, Julius Madsen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagten på fodboldlykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagten på fodboldlykke
Sport Sjællandske - 24. februar 2021 kl. 05:57
Af John Ringstrøm

Første gang man for alvor lagde mærke til Ismail Elmekkaouis navn, var i starten af 2017, da den dengang 17-årige dansker med de marrokanske rødder var en del af Næstveds hold til det store superliga-indestævne KMD Cup i Brøndby Hallen.

Her gav den unge Næstved-spiller flere prøver på sin fine teknik og det gode venstreben, selv om han på papiret dystede mod langt bedre spillere.

Elmekkaoui blev efterfølgende da også en profil på sydsjællændernes U19-hold og pressede sig på til at blive en del af Næstveds daværende 1. divisionstrup.

Debuten på »de grønnes« bedste hold kom dog først i august 2019 under den portugisiske træner Fernando De Argila, men i alt er det blot blevet til to 1. divisionskampe og en enkelt pokalkamp. Og ellers en masse kampe på andetholdet i sjællandsserien.

I denne vinterpause startede Elmekkaoui træningen under cheftræner Pedro Hipolito, men ret hurtigt stod det klart for den nu 20-årige offensivspiller, at han måtte videre. Først prøvede han sig af i Slagelse B&I, og nu er han endt i Roskilde KFUM.

- Jeg ville gerne prøve noget nyt. Jeg føler ikke rigtig, jeg fik chancen i Næstved. Det har været sådan lidt op og ned, siden jeg var 18 år, siger Ismail Elmekkaoui.

Han var lige ankommet til Roskilde KFUM i ugen op til træningskampen mod Næstved, men han var ikke med i det opgør.

- Jeg havde været sammen med en, der var blevet testet positiv for corona, så jeg måtte vente lidt. Men jeg har nu spillet to kampe for dem. I lørdags spillede jeg cirka en halvleg og nåede at lave en assist, siger Ismail Elmekkaoui om testopgøret mod Hillerød, som kfum'erne vandt 3-1.

Han nåede også at være med i Slagelses træningskamp mod Holbæk.

- Ja, det har været lidt mærkeligt. Først en prøvetræning i Slagelse og så i Roskilde KFUM. Det var sådan lige op af hinanden. Men jeg tager bare chancen... jeg har ikke noget at miste, konstaterer den unge sydsjællænder, der nu regner med at blive hos oprykkerne i 2. division.

- Det kommer lidt an på, hvad træneren (Stefan Håkansson, red.) siger, men det er nogle flinke drenge og gode spillere i den klub. Der er en fed atmosfære og nogle gode træningsforhold, siger Ismail Elmekkaoui.

Ismail Elmekkaoui bor stadig i Næstved, hvor han også er begyndt at læse til bygningskonstruktør, så der skal køres lidt frem og tilbage til træningsanlægget Lillevang i Roskilde KFUM, hvis opholdet bliver mere permanent.

- Så må jeg bare køre lidt. Jeg vil i hvert fald fortsætte med at spille fodbold. Det har jeg gjort hele mit liv, og det er svært at lægge fra sig, kommer det fra Elmekkaoui, der umiddelbart ikke kan se sig selv tilbage i Næstved, hvis andet skulle glippe.

- Nej, jeg tror, jeg er færdig der. Jeg nåede at få et par kampe, men der kom jo mange nye spillere, som blev foretrukket af de udenlandske ejere. Hvis ikke det bliver KFUM, må jeg finde på noget andet. Jeg vil rigtig gerne spille i 2. division, for jeg skal bare spille fodbold, siger han.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?