19. september 2020
- Golf er det, jeg altid har lavet og altid interesseret mig for, siger Mark Haastrup, der nu er klar til at tage hul på et nyt job i sporten. Fremover skal Korsør-spilleren arbejde som manager, men han regner også med selv at stille op i nogle turneringer her og der. Privatfoto
- Golf er det, jeg altid har lavet og altid interesseret mig for, siger Mark Haastrup, der nu er klar til at tage hul på et nyt job i sporten. Fremover skal Korsør-spilleren arbejde som manager, men han regner også med selv at stille op i nogle turneringer her og der. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Haastrup tager hul på en ny golf-karriere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haastrup tager hul på en ny golf-karriere
Sport Sjællandske - 23. marts 2020 kl. 20:38
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mark Haastrup fra Korsør Golf Klub blev professionel i 2007, og han har spillet både på Ecco Touren, Challenge Touren og Europa Touren.

De seneste tre år har den snart 36-årige vestsjællænder kæmpet for at vende tilbage til det fineste selskab, men det er ikke lykkedes, og nu sadler han om.

Mark Haastrup er blevet tilbudt et job som golf-manager i virksomheden Hambric Sports. Og det har han sagt ja tak til.

- Jeg har spillet godt nok til at bevare mit kort på Challenge Touren, men jeg har ikke kunnet tage det sidste skridt op. Så jeg stod et sted, hvor jeg skulle vurdere, om jeg skulle forsøge igen eller lave noget andet. Og hvis jeg ikke skal være golfspiller, så er det her et dejligt alternativ, siger en tilfreds Mark Haastrup.

Som spiller var Mark Haastrup selv »i stald« hos Hambric Sports, så han ved en hel del om, hvad der venter ham i det nye job.

Virksomheden repræsenterer amerikanske stjerner som for eksempel Brooks Koepka og Dustin Johnson, men der er også danske klienter som blandt andre Thorbjørn Olesen og tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard med flere.

- Som manager skal man sørge for, at spillerne kan koncentrere sig om at spille golf. Så jeg skal bestille hotel, fly og visum til de lande, hvor det er nødvendigt, siger Mark Haastrup, der også selv skal med på en del af rejserne.

- Jeg skal ud til nogle turneringer og være til rådighed til en snak og hjælpe med praktiske ting. Det er vigtigt, at virksomheden er synlig og kan rekruttere nye folk. Så en del af jobbet er også at vurdere hvem, der bliver de nye verdensstjerner - og hvem der ikke gør, siger han.

Selv om Mark Haastrup fremover først og fremmest skal tage sig af andre golfspillere, har han ikke tænkt sig at lægge sine egne køller helt på hylden.

- Jeg regner med, at jeg nu kommer til at spille alle divisionskampene for Korsør. Det har jeg ikke kunnet før, siger Mark Haastrup.

- Og jeg har fuld spilleret til Challenge Touren, så jeg vil stadig spille en lille smule, når der er mulighed for det. Der er jo mange gode baner rundt omkring, som jeg godt kan lide og gerne vil spille igen,

De sportslige ambitioner har han dog allerede skruet ned for.

- Når jeg står der, så vil jeg selvfølgelig gerne gøre det godt, men jeg har ingen forventninger. Når jeg stiller op bliver det måske en kold tyrker efter en måneds pause. Men det bliver sjovt at spille, når det ikke gælder ens fremtidige karriere, siger Mark Haastrup.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?