2. august 2021
Næstved sprudlede i forårets sidste kamp med en 5-1-sejr over Brønshøj. Kan de fortsætte de takter under den nye cheftræner Peter Bonde i den kommende, landsdækkende 2. division, venter der nogle sjove, grønne dage. Foto: John Ringstrøm
Næstved sprudlede i forårets sidste kamp med en 5-1-sejr over Brønshøj. Kan de fortsætte de takter under den nye cheftræner Peter Bonde i den kommende, landsdækkende 2. division, venter der nogle sjove, grønne dage. Foto: John Ringstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård start mod nedrykkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård start mod nedrykkere
Sport Sjællandske - 24. juni 2021 kl. 09:52
Af John Ringstrøm

Det bliver lige på og hårdt for den nye cheftræner Peter Bonde og hans Næstved-mandskab i den nye 2. division.

Sydsjællænderne indleder sæsonen lørdag 7. august klokken 14 med en udekamp hos nordjyske Skive, som i den forgangne sæson endte sidst i den næstbedste række og rykkede ud sammen med næstsidst, Kolding IF.

- Vi skal i hvert fald sørge for at udnytte den lille måned, der er, fra vi starter op, til vi skal spille første kamp, siger Næstveds sportschef Peter Dinesen.

Små fire ugers forberedelse

Peter Bonde og hans assistent Ulrik Balling kalder til første træningssamling 12. juli. Det giver nøjagtigt tre uger og fem dage til at forberede sig i, men der skal ikke kun forberedes på banen.

Næstveds program i 21/22:
7/8: Skive - Næstved
15/8: Næstved - Kolding IF
18/8: Næstved - Hillerød
21/8: HIK - Næstved
27/8: B93 - Næstved
5/9: Næstved - AB
12/9: Aarhus Fremad - Næstved
19/9: Næstved - Middelfart
26/9: Thisted FC - Næstved
3/10: Næstved - FA 2000
9/10: Brabrand - Næstved
17/10: Næstved - B93
23/10: Middelfart - Næstved
31/10: Næstved - Aarhus Fremad
7/11: Næstved - Thisted FC
13/11: Kolding IF - Næstved
21/11: Næstved - Brabrand
12/3: FA 2000 - Næstved
20/3: Næstved - HIK
26/3: Hillerød - Næstved
3/4: Næstved - Skive
9/4: AB - Næstved

Den nye 2. division, landets tredjebedste række, er nemlig ikke bare en 2. division, som vi kender den fra de sidste mange år.

Rækken er som bekendt blevet landsdækkende og udover Skive og Kolding, er der en række nye bekendtskaber som B93, Brabrand, Middelfart, Thisted FC og Aarhus Fremad, som Næstved ikke har mødt i nogle sæsoner.

Det er faktisk netop Skive og Kolding, der formentlig er mest »friske« i sydsjællændernes erindring, da de mødte de to hold i 1. division i sæsonen 19/20.

- Vi skal have set noget »wy-scout« (video, red.) af holdene, og så skal vi have en mand over og se nogle træningskampe. Men at vi skal møde to nedrykkere til at starte med, kan have både fordele og ulemper. Vi har skiftet træner, men det har Skive også (ny cheftræner er Christian Flindt Bjerg, red.) og har haft lidt udskiftning. Her bliver det spændende, hvem der er bedst klar fra start. Kolding har vi på hjemmebane, men de har vist beholdt de fleste af deres. Der er stadig lang tid til, og der sker næsten noget hver dag hos klubberne, siger Peter Dinesen.

Spillere kommer og går

I Dinesens egen »geschäft« er der også sket noget de sidste uger, og der er højst sandsynligt heller ikke ro på markedet endnu.

Mathias Høst, Mark Kongstedt og Christian Enemark er kommet til udefra, mens der omvendt er sagt farvel til næsten dobbelt så mange.

- Om der sker noget, inden vi starter op 12. juli, er et godt spørgsmål. Vi leder stadig efter en spiller til den centrale midtbane. Jeg tror, der kan ske lidt inden - og måske endda både ud og ind. Det ændrer sig nærmest dag for dag, hvor muligheder kommer og forsvinder. Vi må se, lyder det fra den travle sportschef.

Peter Dinesen ser i hvert fald frem til en spændende sæson.

- Jeg synes allerede, vi har et fint hold, men det har andre også. Jeg forventer i hvert fald, at vi kommer i top 6 og dermed i slutspillet, konstaterer Næstved-chefen.

Den kommende 2. division består af 12 hold. Når grundspillet slutter 9. april efter 22 runder, deles rækken i to. De seks hold i oprykningsspillet dyster så om to oprykningspladser, mens de seks i nedrykningsspillet dyster om at undgå to nedrykningspladser.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?