1. april 2020
Mads Pieler Kolding og hollandske Imke van der Aar hev en yderset kneben sejr hjem mod Kati Tolmoff og Joachim Fischer. I sidste ende rakte det dog ikke for Team Skælskør, der tabte udekampen mod Skovshoved. Foto: Claus Rasmussen
Mads Pieler Kolding og hollandske Imke van der Aar hev en yderset kneben sejr hjem mod Kati Tolmoff og Joachim Fischer. I sidste ende rakte det dog ikke for Team Skælskør, der tabte udekampen mod Skovshoved. Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hård kamp om vigtige point

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hård kamp om vigtige point
Sport Sjællandske - 24. januar 2020 kl. 22:36
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Team Skælskør og Skovshoved mødes i Badmintonligaen er det tit med medaljer på spil, men fredag aften i Hørsholm handlede det for begge hold om overhovedet at sikre sig en plads i medaljeslutspillet.

Inden kampen var de forsvarende danske mestre fra Skælskør på sjettepladsen, mens »skovserne« lige akkurat var inde i varmen på fjerdepladsen.

Med en sejr på 6-3 kunne vestsjællænderne dog indhente Skovshoved inden sidste spillerunde, og chancerne var ganske gode - takket være fine flyforbindelser mellem Thailand og Danmark.

I denne uge var både Kim Astrup, Toby Penty og Evgeniya Kosetskaya med i Thailand Masters, men trioen røg så tidligt ud, at de kunne nå at være med i fredagens kamp.

Samtidig var Mark Caljouw klar igen efter en længere ankelskade, og der var også comeback til Frederik Søgaard efter en endnu længere knæskade, så alt i alt så det lovende ud.

At Skovshoved samtidig stille op uden stærke Rasmus Gemke i 1. herresingle, gjorde kun mulighederne for en sikker udesejr større.

Tre gysere fra start
Fra første bold blev det kæmpet lige så meget om pointene, som situationen lagde op til, og alle tre kampen i første runde gik over tre sæt.

Evgeniya Kosetskays tabte i tre sætte sæt til Natalia Koch Rohde, der nød godt af opbakningen fra kæresten Viktor Axelsen i trænersædet.

Det blev også til Skovshoved-sejr i 1. mixeddouble, hvor den tidligere Næstved- og Skælskør-spiller Mette Poulsen og Joel Eipe slog Frederik Søgaard og Olga Morozova i et medrivende opgør.

Det helt store drama kom dog i 2. mixeddouble.

Mads Pieler Kolding og den hollandske debutant Imke van der Aar - der også har været skadet længe - første 20-11 i førset sæt mod kæresteparret Joachim Fikscher og Kati Tolmoff.

Det hold dog ekstremt hårdt for Skælskør-parret at få lukket sættet. Først i 12. forsøg lykkedes det, da Fischer slog bolden ud til 24-22.

Veteranen lod sig dog ikke mærke med fejlen, men strammede op i andet sæt, som Skovshoved vandt 21-15, og så ventede endnu et dramatisk sæt.

Kolding og van der Aar hang bagefter i store dele af sættet, men fik lige akkurat slæbt Skælskør på tavlen med 22-20.

Herresingler slog til
Gæsterne var storfavoritter i begge herresingler, og både hollandske Mark Caljouw og engelseke Toby Penty levede op til forventningerne og vandt i to sæt.

Dermed var Skælskør foran 3-2 med en damesingle i fuld gang.

Vestsjællændernes svensker Ashwathi Pillai lavede masser af fejl og var bagud 9-21 og 6-11, inden hun pludselig fandt rytmen og spillede fejlfrit.

Pillai spillede fejlfrit sættet ud og vandt 21-16.

Efter sidebyttet bragte rutinerede Tolmoff sig dog klart foran igen, men fra 7-12 tog Skælskør-spilleren seks point på stribe og bragte sig foran 13-12. Blot for at smide det hele igen.

Overblikket forsvandt mod slutningen, og så udlignede Kati Tolmoff til 3-3 i holdkampen med 21-17 i tredje sæt.

Fem point var for lidt
Med 3-3 på lystavlen inden de tre sidste doubler, var der hårdt pres på Skælskør-spillerne.

Og det holdt de ikke til denne aften i Hørsholm.

Mads Pieler Koldig og Kim Astrup tabte i to sæt til Carsten Mogensen og Joachim Fischer, og selv om Olga Morozova og Imke van der Aar fik en fin start og vandt første sæt i damedoublen mod Mette Poulsen og Claudia Paredes, sluttede den kamp også med et nederlag til de forsvarende mestre.

Den sidste herredouble mellem Frederik Søgaard/Mark Caljouw og Joel Eipe/Emil Holst fik over tre sæt, og her vandt Team Skælskør en trøstesejr.