18. januar 2021
Brøndbys Nanna Christiansen (t.v.) viste igen, at hun kan score mål. Ligaens topscorer nettede to gange mod Annica Schreiber (th) og Herlufsholm. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Brøndbys Nanna Christiansen (t.v.) viste igen, at hun kan score mål. Ligaens topscorer nettede to gange mod Annica Schreiber (th) og Herlufsholm. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godkendt pokalexit mod Danmarks bedste hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godkendt pokalexit mod Danmarks bedste hold
Sport Sjællandske - 10. september 2020 kl. 09:00
Af John Ringstrøm

Der var klapsalver efter kampen onsdag aften på Seiffert Arena i Herlufsholm og de var helt klart tiltænkt hjemmeholdet, selv om det lige havde tabt en sjælden gang på eget stadion.

Herlufsholms 1. divisionskvinder havde nemlig stor ære af pokalkampen mod Danmarks p.t. bedste og mest vindende hold gennem tiderne.

Brøndby, der fører ligaen og er dansk mester 12 gange, vandt godt nok 3-0, men med bare et kvarter tilbage stod det stadig »kun« 2-0 til gæsterne, og bagud 0-1 ved pausen var i den grad også godkendt.

- Det endte nogenlunde, som vi havde regnet med. Det er meget tilfredsstillende og det var en flot holdpræstation af pigerne. Det var en taktisk udfordring, men vi har trænet noget på det lave pres. Og vi skulle stå sammen, sagde Herlufsholm-træner Thomas Rune, der øjnede en chance for at overraske til sidst.

- Vi skulle faktisk til at satse lidt det sidste kvarter bagud 0-2, men så fik Brøndby straffe og lukkede kampen til 0-3, sagde Rune.

Brøndby stillede med blandt andre den tidligere landsholdsspiller og anfører Theresa Eslund (tidligere Nielsen) samt ligaens topscorer og kamprekordholder i klubben Nanna Christiansen.

Det var da også sidstnævnte, der kom først på tavlen, da hun godt midt i 1. halvleg skød en løs bold op i det ene målhjørne, hvor Herlufsholm-keeper Christina Kese Jensen kun lige fik det yderste af handskerne på.

Værterne kom som ventet ikke frem til ret meget, men stod stærkt i defensiven med en fremragende Katrine Krag-Andersen som den mest iøjenfaldende. Gæsterne havde bolden mest og kom meget igennem på specielt Herlufsholms venstreside.

Syv minutter efter pausen var det indskiftede Laura Munk, der drev bolden godt frem og spillede sin holdkammerat Agnete Nielsen fri i dybden, og så stod det 0-2.

De fleste rundt om arenaen havde nok ventet en afklapsning af sydsjællænderne med en scoring så hurtigt efte pausen, men det blev ved forventningen.

Hjemmeholdet kom faktisk mere med i kampen og leverede nogle flotte fights overalt på banen.

I 31. minut gik den dog ikke længere, da unge Patricia Bruun begik straffespark, og det scorede Nanna Christiansen sikkert på.

Men trods sejren på 3-0 var Theresa Eslund ikke tilfreds.

- Nej, vi havde en decideret offday. Vi kan tage en sejr på 3-0 med herfra og ikke meget andet, mente den rutinerede Brøndby-spiller, der havde ros til modstanden.

- Vi mødte jo Herlufsholm i en træningskamp, hvor vi vandt stort, og den havde de lært af. De greb opgaven fint an. Vi manglede godt nok nogle spillere, men vi var dårlige, erkendte Eslund, som godt kunne se Herlufsholm i ligaen.

- Ligaen er blevet bedre, men de ville ikke falde igennem. Og hvis man vinder 1. division og rykker op, er man jo god nok, sagde hun.

Et andet halvt lokalt hold, Vordingborg, der har lavet holdfællesskab med Nykøbing FC, tabte hjemme i Nykøbing Falster i samme runde med de samme cifre 0-3 til 1. divisionsholdet Sundby.

Kampen i tal
Pokal, 2. runde, kvinder

Herlufsholm - Brøndby: 0-3 (0-1)

0-1: Nanna Christiansen (24)
0-2: Agnete Nielsen (53)

0-3: Nanna Christiansen, straffe (76)

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?