21. oktober 2021
Engagementet var til at få øje på, da Næstved Boldklub tog hul på træningen mandag eftermiddag. Første arbejdsopgave for spillerne var en bip-test. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Engagementet var til at få øje på, da Næstved Boldklub tog hul på træningen mandag eftermiddag. Første arbejdsopgave for spillerne var en bip-test. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld fart frem på første arbejdsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld fart frem på første arbejdsdag
Sport Sjællandske - 12. juli 2021 kl. 21:30
Af Claus Rasmussen

I skak kan en bonde kun rykke ét felt af gangen, men i fodbold kan en Bonde forhåbentlig komme noget hurtigere frem.

Næstveds nye cheftræner Peter Bonde har nemlig travlt med at få sit hold klar til sæsonpremieren i 2. division lørdag 7. august på udebane mod Skive.

Der er mindre end fire uger til, og med masser af nye spillere og ledere i den sydsjællandske klub, er der nok at se til.

Peter Bonde selv, assistenttræner Ulrik Balling, de tidligere Slagelse-spillere Patrick Venzel og Frederik Christensen, Magnus Häuser og Mathias Høst fra HB Køge og prøvespillerne Mads Freitag og Cømert Aga var blot nogle af de »nye« i flokken, da »De Grønne« tog fat på træningen mandag eftermiddag.

I alt var 26 mand trukket i træningstøjet på første arbejdsdag efter ferien.

- Jeg er meget tilfreds med de spillere, der står her. Sammensætningen er rigtig fin og balancen er god, lød det i velkomsttalen fra skole- læreren Peter Bonde, der havde regnet gennemsnitsalderen i truppen ud til 22,7 år.

- Det er ungt, men det ser jeg ikke som noget problem. Det er positivt. Nu er det min opgave at finde det bedste hold og finde ud af, hvordan I passer bedst sammen, lød det fra den tidligere assisterende landstræner.

Peter Bonde indtog mest rollen som iagttager under den første træning, hvor Carsten Fugl fra Talentcenter Sydsjælland lagde ud med at teste spillernes form i en bip-test, der kun blev ondere af sommersolen og -varmen.

Efterfølgende var det assistenterne Kenneth Gangsted og Ulrik Balling, der dirigerede pasningsøvelser og til slut lidt spil til to mål.

I alt halvanden time blev det til, inden spillerne kunne samle bolde og træningsredskaber og holde fyraften.

Tirsdag er der fridag, men onsdag, torsdag og fredag er der træning igen, og lørdag klokken 12.30 venter sommerens første træningskamp på hjemmebane mod Hillerød. Senere følger kampe mod Slagelse, AB og B93 inden sæsonpremieren.

- Vi har fire træningskampe, så det er lige på og hårdt. Vi har otte nye spillere plus nye trænere, men nu kan jeg da navnene..., siger Peter Bonde med et smil.

- Jeg har også en idé om, hvordan vi skal spille. Der er jo nogle spillere, der er blevet købt ind, fordi de har nogle særlige kompetencer, og dem skal vi jo prøve at bringe i spil, siger han.

- Det svære og fascinerende ved at bygge et fodboldhold er jo, at finde ud af hvilke to, der passer sammen. Det er ikke altid det er umiddelbart indlysende, hvem der komplementerer hinanden. Så det er altså ikke altid de 11 bedste spillere, der er det bedste hold.

Derfor skal cheftræneren bruge både de kommende træninger og kampe til at sortere ledetrådene og finde den rigtige kombination. Én ting er han dog sikker på efter mandagens træning.

- Vi kommer til at spille ekstremt engageret og aggressivt. Indsatsen i dag taler for sig selv, siger Peter Bonde, der er glad for at være tilbage i klubben.

- Det var dejligt at komme i gang - og træningsbanen er også bedre end da jeg var her for 21 år siden.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?