20. september 2021
Sidste sommer vandt John Axelsen på Great Northern. I år er præmiesummen væsentligt forøger, så en gentagelse af sejren vil være vigtig for Sorø-spillerens bestræbelser på at kvalificere sig til Challenge Touren. Foto: Ecco Tour
Sidste sommer vandt John Axelsen på Great Northern. I år er præmiesummen væsentligt forøger, så en gentagelse af sejren vil være vigtig for Sorø-spillerens bestræbelser på at kvalificere sig til Challenge Touren. Foto: Ecco Tour
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvarende mester håber på vigtigt topresultat på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvarende mester håber på vigtigt topresultat på Fyn
Sport Sjællandske - 15. september 2021 kl. 05:43
Af Claus Rasmussen

De 10 bedste spillere på Nordic Golf Leagues rangliste kvalificerer sig til Challenge Touren 2022, og slutspurten om point og placeringer begynder for alvor i denne uge på Fyn.

arrow Læs også: Axelsen på delt andenplads før finalen i Kerteminde

Great Northern Challenge i Kerteminde lokker i år med en samlet præmiesum på 500.000 kroner, og dermed er Ecco Tour-turneringen den klart største på den nordiske tour i denne sæson.

Vinderen sikrer sig 100.000 kroner og 13.450 point til ranglisten, så der er meget på spil for de 72 spillere i feltet fra onsdag til fredag - ikke mindst for John Axelsen fra Sorø Golfklub.

Axelsen, der kommer fra Tølløse, stiller op som forsvarende mester fra sidste sæson, og han har brug for et nyt topresultatet i jagten på en Challenge Tour-billet.

John Axelsen er lige nu nummer 21 på ranglisten, og inden de sidste seks turneringer i sæsonen har han 6.444 point op til Peter Launer Bæk på den vigtige 10.-plads.

- Jeg ved jo godt, hvor jeg ligger på ranglisten, men jeg tænker kun over det, hvis jeg føler, at det hjælper mig. Det er jo ikke nogen fordel, hvis man tænker: »Shit, nu skal jeg ud og præstere, siger John Axelsen.

Da Sorø-spilleren vandt på Great Northern sidste år, var det en éndagsturnering, men i år skal der altså tre stabile runder til.

- Så sejren sidste år siger ikke så meget om, hvor stabil jeg er på den her bane. Men det er selvfølgelig en positiv oplevelse, jeg har med mig, og det viser, at jeg kan spille den godt, siger John Axelsen, der har tænkt sig at gå forholdsvis forsigtigt til værks, når det går løs onsdag morgen.

- Jeg vil tage det meget stille og roligt. Hvis man bare kan levere et par udmærkede runder, så er man stadig med i det. Så det handler om at ramme nogle greens og ikke tage for store chancer, hvis man er ude af position, siger John Axelsen.

I sidste uges turnering i Køge var han med helt fremme efter to runder, men faldt tilbage til en ottendeplads i finalerunden.

- Der er meget, der er godt. Når jeg har spillet private runder, har scoren været rigtig god, men jeg mangler lige det sidste i turneringerne. Min putter har ikke lige siddet, som jeg gerne vil have det, så hvis den kommer i gang, så bliver det rigtig godt, siger John Axelsen.

Christian Jacobsen fra Korsør Golf Klub og Christoffer Bring fra Næstved Golfklub er også med i Great Northern Challenge. Sidstnævnte på en invitation.

Som henholdsvis nummer 67 og 121 på ranglisten er de dog ikke umiddelbart i spil til at kvalificere sig til Challenge Touren.

Christoffer Bring stiller da heller ikke op i de kommende turneringer i Nordic Golf League, men rejser i stedet til USA sidst på måneden for at forsøge at kvalificere sig til den næstbedste amerikanske tour, Korn Ferry Tour.

arrow Axelsen har snor i toppen
16. september 2021 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:07
Synes du, at kommunen er der for dig?