20. juni 2021
Mads Pieler Kolding (t.v.) og Frederik Søgaard er genopstået som sejrsdouble, efter de strøg til tops ved Portuguese international. Foto: Anders Ole Olsen
Mads Pieler Kolding (t.v.) og Frederik Søgaard er genopstået som sejrsdouble, efter de strøg til tops ved Portuguese international. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Endelig til tops igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Endelig til tops igen
Sport Sjællandske - 10. maj 2021 kl. 22:05
Af John Ringstrøm

Det er ikke meget turnerings-badminton, det er blevet til de seneste to år for de to hårdt prøvede Team Skælskør-spillere Mads Pieler Kolding og Frederik Søgaard.

Men ved Portuguese International i Caldas de Rainha strøg de to til tops i herredouble ved at slå landsmændene fra Aarhus, Emil Lauritzen og Mads Vestergaard, i finalen.

- Man kan godt mærke på kroppen, at vi har spillet syv kampe på tre dage. Men det er den gode følelse, lød det med smil i stemmen fra Frederik Søgaard.

Han, Kolding og de øvrige danskere var på vej hjem, da avisen fangede ham mandag aften fra lufthavnen i Lissabon, og de ville først se dyner i Danmark sent.

- Men det er lidt nemmere at komme sent hjem med en sejr i bagagen. Det var rart at vinde og humøret er lige den tak højere, sagde Søgaard.

Sammen med makker Kolding har Frederik Søgaard kun spillet en enkelt turnering i marts i Frankrig, inden det igen stod på en international opgave. De to har på skift døjet meget med skader, og især Søgaard har været ude i cirka halvandet år med en drilsk knæskade.

- Mit knæ lægger jeg ikke så meget mærke til mere. Min seneste skade var en fiber i ryggen, som også er væk, men selvfølgelig er den spændt op nu, hvor man har spillet så mange kampe på kort tid. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har spillet syv kampe på tre dage, og det er stadig noget, man skal sætte sig op til, konstaterede Frederik Søgaard.

Trods sine kun 23 år har Skælskør-spilleren allerede spillet masser af turneringer, men når man har holdt en tvungen pause på næsten to år, skal der bankes noget rust af.

- Jeg har jo spillet meget, men man skal lige ind i rytmen - også mentalt. Kolding og jeg har også haft nogle gode snakke med hinanden om forventninger, og selvfølgelig har vi været spændte på, hvor vi står. Vi har haft masser af gode træninger sammen og vi har følt os klar i lang tid. Men en ting er at træne under trygge forhold i Brøndby-Hallen, noget andet er at komme ud til turneringer under fremmede forhold, sagde Frederik Søgaard.

Det var muligvis ikke modstand på verdensklasse-niveau til de to danskere i Portugal, men en sejr er en sejr.

- Turneringen i Frankrig i marts var vores første i to år, og nu denne. Så det føles stadig nyt. Det var rigtig fint med sådan en turnering, for vi er nødt til at starte helt fra bunden med point til verdensranglisten, kom det fra Frederik Søgaard, der har masser af gå-på-mod og lyst til at spille mere.

- Nu skal vi bare ud og spille og få nogle turneringer sammen. Det er dér, vi kan udvikle os, og finde mulighederne, sagde Søgaard, der kunne stikke 1.000 euro til deling med Mads Pieler Kolding i lommen for sejren i Portugal.

Makkerskabets succes er også godt nyt for Team Skælskør, der 22. og 23. juni skal ud i Final4 i Brøndby-Hallen om det danske holdmesterskab.

Tirsdag afsløres det, om det bliver Værløse eller Skovshoved, sydvestsjællænderne skal møde i semifinalen.

Skælskør-klubben kan også glæde sig over, at den hollandske herresingle Mark Caljouw endegyldigt har kvalificeret sig til OL, og det samme har Kim Astrup og hollandske Selena Piek. Svenske Felix Burestedt er også indenfor kvalifikationsgrænsen. Russiske Evgenyia Kosetskaya er også klar til OL i Tokyo.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?