17. maj 2021
Anders Nielsen var her, der og allevegne, da Vordingborg leverede sensationen og slog topholdet LSF. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Anders Nielsen var her, der og allevegne, da Vordingborg leverede sensationen og slog topholdet LSF. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En sjælden og kærkommen sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sjælden og kærkommen sejr
Sport Sjællandske - 16. april 2021 kl. 21:59
Af John Ringstrøm

Ledøje-Smørum (LSF) kom til Vordingborg en fredag aften med en imponerende stime i fodboldens danmarksserie på seks sejre i træk og med en samlet målscore så skræmmende som 23-1.

Omvendt havde Vordingborg på næstsidstepladsen ikke vundet siden sæsonens anden kamp i GVI, så statistik og al anden sund fornuft talte for en sejr til nordsjællænderne.

Men »ufornuftigheden« havde fundet indpas hos vordingborgenserne, der sensationelt kunne række armene i vejret, da de 90 plus cirka fem tillægsminutter var gået.

Sydsjællænderne vandt 2-1, selv om Frederik Oliver Jørgensen havde givet LSF en perfekt start med et klassemål efter godt 10 minutter.

LSF-angriberen modtog bolden i højre side udenfor straffesparksfeltet og herfra lod han bolden hoppe en enkelt gang og flugtede bolden over Vordingborg-keeper Jakob Krag og ind under overliggeren.

- Det var min plan, siger Frederik Oliver Jørgensen, som dog ikke havde som plan at tabe kampen.

- De kom foran 2-1 og så stod de godt nede bagi. Vi havde svært ved at bryde dem ned. Vi kom ellers foran og der gik det jo godt. Men så fik de de to mål. Jeg synes ikke, det var på grund af motivationen. Vi var godt forberedt og havde en god opvarmning. Så jeg ved ikke helt, hvad der skete. Det var bare ikke vores dag. Vi ramte ikke dagen, erkendte LSF-målscoreren.

Der gik kun små 10 minutter efter gæsternes føringsmål, før Andreas Lissau med et klassefrisparksmål udlignede for værterne.

Han fik selv frisparket, hvor det udefra mere lignede, at han selv snublede i en nærkamp, men hans spark kunne ingen tage fra ham. Fra kanten af straffesparksfeltet i venstre side drejede han bolden op i fjerneste målhjørne til 1-1.

Der var yderligere et par chancer til begge hold inden pausen, men ellers foregik det meste af spillet mellem de to felter.

Her krigede Vordingborg det bedste, træner Jan Fabers tropper har lært. Især Anders Nielsen var en ren gladiator på den centrale midtbane, mens Fabers nye tre-mands-forsvar med Christian Raadmand i midten gjorde det fortrinligt.

Der var spillet omkring 13 minutter efter pausen, da værterne kom foran 2-1. Nicolai Andreasen opfangede en dårlig tilbagelægning, men afsluttede i første omgang på LSF-målmand Nicolaj Bjerregaard. Andreasen fik dog fat på riposten og sparkede den i nettet. I det hele taget ydede Vordingborg-angriberen en monster-indsats i front, hvor han hele tiden lå og lurede på lange bolde og fik presset gæsternes defensiv sammen med Andreas Lissau.

LSF skulle naturligvis jagte en udligning, og har man holdt øje med Vordingborgs tidligere bedrifter i sæsonen, ville det heller ikke være unormalt med en udligning eller ligefrem et sejrsmål til modstanderne i kampens slutfase.

Men denne gang holdt de godt fightende sydsjællændere stand. Godt nok havde LSFs Martin Soelberg en gigantisk chance, da han smed et fladt indlæg forbi tomt mål, og Nicolai Mehli Hansen havde også et forsøg, hvor Jakob Krag måtte hive en stor fodparade op med cirka et kvarter igen.

Ellers kom topholdet faktisk ikke en udligning nærmere.

- Vi har jo ikke bolden så meget, så det bliver bare hårdt arbejde. Det er åbenbart sådan, vi skal spille for tiden. Jeg tror, vi var meget forberedt på, at det ville blive meget svært. Banen gjorde det måske heller ikke meget nemmere for dem, men omvendt skal vi spille på græs onsdag igen, så det gav god mening. De brokkede sig måske lidt over, vi skulle spille på græs. Og det var da også klart til vores fordel, mener Anders Nielsen, som glæder sig voldsomt over de tre point.

- Jeg frygtede, de ville score tilsidst. Vi har manglet den positive oplevelse. Nu kom den, og den betyder meget for os allesammen, for vi har ikke vundet en kamp i rigtig lang tid. Det er dejligt. Det giver lidt tro på tingene igen, siger den rutinerede midtbanespiller.

Danmarksserien
Vordingborg - LSF: 2-1 (1-1)

0-1: Frederik Oliver Jørgensen (11)

1-1: Andreas Lissau (19)
2-1: Nicolai Andreasen (58)

Vordingborgs hold:
Jakob Krag - Nicklas Rasmussen, Christian Raadmand, Mikkel Porsborg - Jacob Piilgård, Benjamin Jensen (92/Frederik Nielsen), Victor Plenge (68/Glenn Schreiber), Anders Nielsen, Emil Brandt - Andreas Lissau, Nicolai Andreasen (92/Kristoffer Lohse).

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?