24. januar 2021
Slagelses keeper Lukas Olesen fik under mandagens træning hjertestop, og blev efter hurtig handling fra medspillere og stab fragtet til Rigshospitalet. Foto: Simon Ydesen
Slagelses keeper Lukas Olesen fik under mandagens træning hjertestop, og blev efter hurtig handling fra medspillere og stab fragtet til Rigshospitalet. Foto: Simon Ydesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Divisionsspiller ramt af hjertestop under træning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Divisionsspiller ramt af hjertestop under træning
Sport Sjællandske - 12. januar 2021 kl. 11:22
Af Simon Ydesen

Mandagens træning var godt i gang i Slagelse, hvor divisionsholdet havde en kort pause i et intervalspil, da keeper Lukas Olesen ud af det blå mistede bevidstheden og faldt om.

Der blev handlet hurtigt fra snarrådige spillere og ledere.

Nicklas Venzel fik i en fart hentet den hjertestarter, der på anlægget. Fysioterapeut Tomas Sundman gav førstehjælp, mens sportschef Søren Andersen fik ringet 112.

To ambulancer var fremme ved SBIs træningsanlæg få minutter efter opkaldet, og herfra blev Lukas Olesen fragtet til Rigshospitalet, hvor han er lagt i koma nu.

Sjællandske har været i kontakt med SBIs bestyrelsesmedlem Lars Rasmussen, der på vegne af familien oplyser, at Lukas Olesen er blevet scannet, men man har i første omgang ikke fundet årsagen til, at han fik hjertestop.

Status er den, at han lige nu er lagt i koma og nedkølet til 36 grader, og man vil efter planen forsøge at vække ham i løbet af onsdagen for at finde ud af, om hjertestoppet har medført skader.

Den 20-årige keeper skiftede til Slagelse i sommerpausen, hvor han kom fra Rønne IK. I efteråret blev det til en håndfuld førsteholdskampe for den unge bornholmer.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?