14. juni 2021
Vordingborgs rutinerede, centrale forsvarsduo Mikkel Porsborg (t.v.) og anfører Nicklas Rasmussen skal spille op til deres bedste, hvis holdet vil gøre sig forhåbninger om at redde livet i danmarksserien. Foto: Anders Ole Olsen
Vordingborgs rutinerede, centrale forsvarsduo Mikkel Porsborg (t.v.) og anfører Nicklas Rasmussen skal spille op til deres bedste, hvis holdet vil gøre sig forhåbninger om at redde livet i danmarksserien. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der skal små mirakler til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Der skal små mirakler til
Sport Sjællandske - 21. maj 2021 kl. 06:25
Af John Ringstrøm

Vordingborgs bedste fodboldhold har stort set hele sæsonen vidst, at det ville handle om nedrykningsspillet, for sydsjællændere har notorisk været hårdt ramt på skadesfronten og har kæmpet i bunden siden oprykningen sidste sommer.

Bortset fra sæsonens to første kampe, som kastede hele fire point af sig, har Vordingborg blot vundet i alt fire kampe og spillet fem uafgjorte af de 20 kampe.

- I foråret har vi stået meget bedre og været med i næsten alle kampe. Det har selvfølgelig været frustrerende, at vi skulle lave om hver gang, men vi har spillet med dem, vi har, og gjort det rigtig godt mod mange af topholdene, siger cheftræner Jan Faber.

Nærmest fuldt hus

Fabers tropper sluttede grundspillet på fornemste vis ved at sprudle i 4-0-sejren ude over Greve onsdag aften, og kan de tage den gejst og spilleglæde med i slutspillet, er det måske ikke helt urealistisk, at de kan redde livet.

- Det var vigtigt for os at få den sejr. Især efter vi tabte 1-7 til B1908. De tre point kan selvfølgelig være vigtige i sidste ende, men vi skal jo nærmest have fuldt udbytte i de syv kampe, der kommer. Vi skal i hvert fald nok vinde de fem-seks af dem. Vi spiller, så længe muligheden er der. Det vigtigste er dog, at vi slutter sæsonen godt af, konstaterer Jan Faber.

14 hold i puljen

Vordingborg slutter næstsidst i pulje 2 og skal sammen med de seks øvrige hold under stregen i slutspil med de syv nederste hold i pulje 1. Det vil sige en pulje med 14 hold i alt - og samme system finder sted i de to jyske danmarksserier.

DS - nedrykningspulje
 • Nedryknings-puljen i DS og hvor mange point hvert enkelt hold tager med over (tallet i parentes angiver, hvilken pulje de kommer fra:B1908 (2) 34
 • Greve (2) 32
  Tårnby FF (1) 30
  KFUM (1) 30
  Union (1) 28
  BSF (1) 26
  Taastrup FC (2) 25
  IF Birkerød (2) 22
  Otterup (2) 18
  Vordingborg (2) 17
  Fr. Valby (1) 17
  Husum (1) 14
  Avedøre (1) 13
  Roskilde B. (2) 8

Der venter altså Vordingborg syv kampe mod de syv hold fra pulje 1, man parres med, og ud af de 14 hold ryger der som udgangspunkt otte hold ned. Det afhænger lidt af antal øst- og vestnedrykkere fra de to 2. divisionspuljer.

- Jeg har hørt, at bunden i pulje 1 er meget lig vores niveau. Sub-topholdene skulle til gengæld være rigtig gode. Men ellers kender jeg ikke meget til holdene. Jeg har allieret mig lidt med nogle trænere, jeg kender, og skal se lidt video af nogle af dem. Men eksempelvis har Tårnby spillere som Patrick Da Silva og Simon Richter, mens Fremad Valby har Daniel »Elly« Pedersen, siger Jan Faber, der søndag lægger ud mod KFUM, som blev nummer seks i pulje 1 med 30 point - kun ét point fra at ryge i oprykningsspillet.

Humøret er godt

Som det ser ud, inden slutspillet starter i weekenden, skal Vordingborg reelt udrette små mirakler for at klare sig. Men skulle det blive til nedrykning, vil det ikke vælte det store for den sydsjællandske klubs ambitioner.

Blandt andet har Jan Faber tidligere på sæsonen forlænget sin aftale for to år.

- Ingen ved, hvor mange, der rykker ud ud af danmarksserien. Det afhænger af nedrykkere fra 2. division. Men vi har valgt at tage en kamp af gangen og så se, hvad det rækker til. Vi svinger meget i niveau, men humøret er godt. Det er en god trup at arbejde med og vi skal bare ud og gøre en god figur, konstaterer Vordingborg-træneren.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?